Ontvang gratis het e-magazine Dementie

Banner e-magazine dementie

De vergrijzing zorgt ervoor dat het ziektebeeld dementie steeds meer voorkomt. Een akelige ziekte, die soms erg beladen is en waar ook veel vooroordelen over bestaan. Toch is de zorg voor deze doelgroep ook juist erg bijzonder en waardevol. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen uitdagingen zijn. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor echt betekenisvol contact? En op welke manieren kan je de belevingswereld van mensen met dementie zo groot mogelijk laten blijven?

Het zijn thema’s waar we op Nursestation veel aandacht aan besteden. De beste verhalen omtrent dementie hebben we voor je gebundeld in deze hand-out. Zo lees je een interview met psycholoog Mark Smit over het belang van een sociale benadering, deelt Atie van Lieshoud haar ervaring als partner van iemand met dementie en lees je het verhaal van verpleegkundige Linda wiens hondje meegaat naar haar werk en alle bewoners doet stralen. Verder staan we stil bij de STIP-methode en delen we ervaringen met diverse innovatieve middelen in de dementiezorg. Tot slot lees je verschillende verhalen van onze bloggers: stuk voor stuk zorgverleners die schrijven vanuit hun eigen praktijk.

Als je onderstaand contactformulier invult, krijg je gratis een mailtje van ons met het e-magazine. Wil je ‘m liever op papier lezen? Dan kan je ‘m uiteraard ook printen! En deel het blad vooral ook met je favoriete collega(‘s).

Verschillende keren per jaar delen we themadossiers met je: onze e-magazines. Dit zijn speciaal opgemaakte bundels vol met tips, verhalen en inspiratie over een specifiek thema. Ben je benieuwd naar onze vorige editie over Skills & Handelingen? Die vind je hier.

    *velden aangegeven met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.