Als zorgverlener heb je niet zomaar een baan. Doordat je zo intensief met mensen werkt, maak je van heel dichtbij de meest intieme momenten mee. Liefde, verdriet, woede, vertrouwen, onbegrip, empathie, je ziet dagelijks weer oprechte emoties. Dat doet iets met je. Het maakt indruk op je, laat je lachen, zet je aan het denken. Op Nursestation willen we deze verhalen vertellen. Zodat je die bijzondere momenten kan delen met andere zorgverleners, herkenning op kan roepen en elkaar kan versterken.

Dat kunnen we niet zonder jou. Wil jij schrijven over jouw ervaringen uit het vak? Meld je dan aan! We zijn geïnteresseerd in zowel bijzondere als luchtige verhalen. Je hoeft niet alleen over werkervaringen te schrijven, maar mag bijvoorbeeld ook verhalen maken over dingen die je opvallen binnen de zorg of tips geven over hoe jij een situatie aanpakt. Je krijgt de ruimte om je eigen ideeën aan te dragen en we begeleiden je in het proces. Dat betekent dat een professionele eindredacteur je tekst nog beter maakt en je helpt met het bedenken van onderwerpen, het kiezen van de juiste opbouw en het herstellen van taalfoutjes.

“Bloggen is een uitlaatklep en biedt mij een andere kijk op mijn rol als zorgverlener.”

– Ziekenhuisverpleegkundige Irene

Wij realiseren ons dat je het al druk genoeg hebt, dus het schrijven voor ons is flexibel. Je geeft zelf aan wanneer je een goed verhaal hebt, wij plannen het daarna in. Als leidraad houden we minstens een blog per maand aan, maar als dat een tijdje niet lukt is dat geen probleem. Uiteraard vinden we privacy erg belangrijk. Elke anekdote wordt daarom zo geschreven dat de privacy van cliënten en patiënten gewaarborgd wordt. Persoonlijke details worden altijd weggelaten of gefingeerd.

 

Over ons

Nursestation is een informeel platform voor en door professionals uit de zorg. Dat zijn verpleegkundigen en verzorgenden met ervaring in het ziekenhuis, de gehandicaptenzorg, de ggz, de thuiszorg, ouderenzorg, hospices en alles daar tussenin. Breder kan je het eigenlijk niet vinden. Op Nursestation delen we graag onze verhalen met jou, die herkenning en emotie oproepen. Binnen ons thema Lifestyle vind je alles voor jouw leven naast je werk. Onder Verdieping kan je terecht voor al jouw vragen over vakkennis, loopbaanontwikkeling en advies. Tot slot hopen we je met het thema Inspiratie te verbazen, motiveren en amuseren.

“Ik hoop met mijn blogs het stigma over de ggz te doorbreken en met mijn bijzondere ervaringen anderen te inspireren om ook in deze sector te gaan werken!”

– Hbo-verpleegkundige Birgit

Omdat Nursestation flink aan het groeien is, zijn we op zoek naar nog meer zorgprofessionals die hun verhalen willen delen. Wil jij schrijven over situaties die je meemaakt of dingen die je opvallen binnen de zorg? Of lijkt het je misschien zelfs wel leuk om met video aan de slag te gaan? Neem dan vooral contact op! We zijn op zoek naar een zo divers en afwisselend mogelijk team. Dat betekent dat we iedereen toejuichen om zich aan te melden, ongeacht geslacht, geaardheid of religieuze achtergrond.

In het kort

 

Jij:

  • Werkt in de zorg en wil je verhalen met ons delen
  • Wil met enige regelmaat een blog voor onze website schrijven, over het algemeen houden we gemiddeld eens per maand aan. Hier kunnen we samen andere afspraken over maken.
  • Krijgt vrije keuze in de onderwerpen waar je over schrijft, maar we denken graag met je mee als je dat fijn vindt.
  • Bent in de gelegenheid om zelfstandig vanuit huis blogs te schrijven

Wij:

  • Geven je een vaste vergoeding voor elk blog
  • Doen eindredactie op je blogs en vissen taalfouten er gewoon voor je uit
  • Delen feedback, tips & tricks met je om je schrijfskills te verbeteren
  • Denken samen met jou over welke vorm van schrijven en werken het beste bij je past
  • Werken flexibel. Kan je een periode niet of weet je even niet waar je over moet schrijven? Geen probleem!

“Ik blog voor Nursestation omdat ik graag mijn ervaringen wil delen met andere zorgverleners. Soms kan ik de impact van een situatie zo ook een plekje geven.”

– Wijkverpleegkundige Ineke

Is dit iets voor jou?

Stuur dan even een mail naar r.looijen@nursestation.nl. Vertel iets over jouw achtergrond binnen de zorg, eventuele schrijfervaring (geen must) en bedenk alvast een leuk onderwerp voor een blog!