Nursestation is een informeel platform voor en door professionals uit de zorg. Dat zijn verpleegkundigen en verzorgenden met ervaring in het ziekenhuis, de gehandicaptenzorg, de GGZ, de thuiszorg, ouderenzorg, hospices en alles daar tussenin. Breder kun je het eigenlijk niet vinden.

Als zorgverlener heb je niet zomaar een baan. Doordat je zo intensief met mensen werkt, maak je de meest intieme momenten van heel dichtbij mee. Je ziet liefde, maar ook verdriet, opluchting, onbegrip… Dat doet iets met je. Het maakt indruk op je, laat je lachen, zet je aan het denken. Op Nursestation vertellen we deze verhalen, zodat je er niet alleen voor staat. Jij zorgt voor anderen, maar wij zorgen voor jou.

Ontzorgen met content

Op Nursestation delen we graag vakverhalen met jou, die herkenning en emotie oproepen. Binnen ons thema Lifestyle vind je alles voor jouw leven naast je werk. Onder Verdieping kan je terecht voor al jouw vragen over vakkennis, loopbaanontwikkeling en advies. Tot slot hopen we je met het thema Inspiratie te verbazen, motiveren en amuseren. Wil jij hieraan meewerken? Het is mogelijk om je eigen verhalen te delen als blogger.

“Elke blog die ik over een patiënt schrijf, zie ik een beetje als een eerbetoon aan die persoon. Ik vind het bijzonder om hun verhalen te mogen vertellen.”
– Oncologieverpleegkundige Esther

Het platform werd in 2015 opgericht door de VvAA. Sinds april 2020 wordt Nursestation gerund vanuit Zorgzuster, hét bemiddelingsbureau voor de zorg. Wij streven ernaar om zorgverleners te ondersteunen. Dat doen we door content te plaatsen waarin je herkenning kan vinden bij elkaar, maar ook met tips op gebied van werkgeluk, gezondheid en ontspanning.

“Mijn collega’s weten als geen ander hoe het werk in de zorg is,
het is fijn dat ze mij meteen begrijpen.”
– Ouderenverpleegkundige Joyce

In onze community kan jij je echt thuis voelen. Je bent omringd door vakgenoten die precies weten hoe het is om jouw werk uit te oefenen. De mooie kanten, maar ook de uitdagingen. Bij ons kan je dus altijd je ei kwijt, zonder veel uitleg te hoeven geven. Wellicht heeft een collega zelfs wel een creatieve oplossing die je verder helpt, of voel jij je al beter doordat zij je gewoon even een hart onder de riem kunnen steken. Zo brengen we je samen naar jouw volgende station.