Ontwikkeling

Werken in de GGZ is zo gek nog niet!

Toen ik aan de wieg van mijn carrière stond, ik was nog maar een kind van 17, heb ik lang nagedacht over welke richting ik als verpleegkundige op zou gaan. Ik ging starten met een BBL-traject (beroeps begeleidende leerweg) en moest kiezen tussen een contract bij een ziekenhuis of een grote instelling binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Omdat ik destijds nog de ambitie had om ambulanceverpleegkundige te worden, koos ik logischerwijs voor het ziekenhuis. Daarnaast had ik een soort abstract beeld van de GGZ, waar ik alleen maar bang van werd.

Voor jezelf blijven zorgen in deze Corona-tijd

Terwijl om je heen iedereen vanuit huis werkt en sommigen er zelfs een beetje een feestje van lijken te maken, ben jij hard aan het werk. Want met jouw werk val je onder de vitale beroepen. Je werkt je een slag in de rondte en ziet iedere dag hoe belangrijk het is dat de maatregelen van de overheid en de adviezen van RIVM opgevolgd worden.

Week van de Psychiatrie: Betekenisvol Meedoen

Het is de Week van de Psychiatrie. Een week die sinds 1975 bestaat en nog steeds van essentieel belang is. Het doel van de week is een meer menselijke GGZ. Normaal gesproken worden er verschillende activiteiten gehouden rondom actuele thema's, maar vanwege de huidige corona-situatie gaat dat dit jaar niet door. Toch staat ook dit jaar de bespreekbaarheid en openheid over psychische kwetsbaarheden centraal.

"Vergeet niet waarom je voor de zorg koos"

Als zij-instromer vanuit een kantoorbaan naar de zorg. Dat is voor sommigen best even wennen. Allard Lourens, zorgcoördinator bij DNZ, was zelf ook zij-instromer en vertelt over zijn ervaringen.

In zijn werk als coördinator is Allard de brug tussen de werkvloer en het management. Hij is overstijgend bezig op de groep, maar ondertussen ook het aanspreekpunt voor het management. 

Hoe leuk plannen & organiseren kan zijn

Plannen en organiseren. Niet je kerntaak als zorgverlener, maar zonder een goede zorgplanning ga je snel vastlopen. Het belang van plannen en organiseren wordt door iedereen erkend, zelfs in de gezinssituatie met kinderen wordt er vrolijk op los gepland. Laten we dus ook het 'chillen' niet vergeten in te plannen!

Een eigen boek schrijven naast het werk als verpleegkundige

Als kind hield ik al van schrijven. Op een laptop (ja, nog zonder internet) schreef ik verhalen die over van alles konden gaan. Na school sprak ik niet af met vriendinnetjes, omdat ik weer een verhaaltje in mijn hoofd had. Nu als volwassene is dat niet anders. Ik kan me op papier goed uiten en schrijf hierom nog steeds erg graag. Voorheen waren dit met name gedichten of blogs, tot ik bedacht om een boek te gaan schrijven.

Van kantoorbaan naar zorgcoördinator

Zij-instromers zijn onmisbaar om op termijn de zorg overeind te houden, daar is zo’n beetje iedereen het wel over eens. Gelukkig zijn er steeds meer van. Hoe vergaat het de zij-instromers na enige tijd? Hoe denken ze achteraf over de gemaakte keuzes? 

Allard Lourens is een van deze zij-instromers. HIj werkte jarenlang op een kantoor, maar verruilde dat uiteindelijk voor een baan in de zorg. Inmiddels werkt hij als zorgcoördinator bij DNZ.

Leerlingen zijn de toekomst van onze bewoners

Je eerste dag op een echte zorgafdeling. Onzeker stap je de afdeling op, op zoek naar de plek waar de collega’s van de nachtdienst zitten te wachten om over te dragen. Je stelt je aan je collega’s voor en wacht vol spanning af wat er allemaal staat te gebeuren. Zal je goed op sleeptouw worden genomen door iemand of laten ze je links liggen? Wat als er iets aan je gevraagd wordt wat je nog niet hebt geleerd op school? Wat verwachten ze van je?

Hulp bij het zoeken van een zorgbaan in het buitenland

In de afgelopen jaren heb ik een passie voor reizen ontwikkeld waarbij ik tot nu toe het werken in de zorg in Nederland heb gecombineerd met reizen. Hoe gaaf zou het zijn om uiteindelijk deze twee dingen samen te kunnen voegen door in het buitenland te zijn én gelijktijdig te kunnen werken als verpleegkundige? Sinds enkele jaren is dit een grote droom, waar een hoop bij komt kijken.

“Door te vertrouwen in elkaar kom je verder”

Vertrouwen speelt een belangrijke rol bij de werkzaamheden van DNZ. Dat geldt alle kanten op. Zo geven ze vertrouwen in de ervaren zzp’ers die via hen de vloer op gaan, maar ook aan de teams die zij komen versterken en de cliënten die hulp nodig hebben.

Pagina's

Abonneren op RSS - Ontwikkeling