Algemeen

Een dag als BMH'er: welkom op de ambulance

Iedere maand schrijft Medisch Hulpverlener Ambulancezorg Gilianne (30) over het leven van een BHM'er. 

Werken in de GGZ is zo gek nog niet!

Toen ik aan de wieg van mijn carrière stond, ik was nog maar een kind van 17, heb ik lang nagedacht over welke richting ik als verpleegkundige op zou gaan. Ik ging starten met een BBL-traject (beroeps begeleidende leerweg) en moest kiezen tussen een contract bij een ziekenhuis of een grote instelling binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Omdat ik destijds nog de ambitie had om ambulanceverpleegkundige te worden, koos ik logischerwijs voor het ziekenhuis. Daarnaast had ik een soort abstract beeld van de GGZ, waar ik alleen maar bang van werd.

Zingeving krijg je als een enorm cadeau erbij

“Wow, zo kan de ouderenzorg ook! Ik was totaal flabbergasted”, vertelt Patrick de Kort over zijn eerste bezoek aan Herbergier Arnhem. ‘‘Open deuren, open sfeer en vriendelijke medewerkers. Wat ik daar zag, heb ik nooit meer losgelaten.’’ Nu is hij samen met zijn vrouw Marie-Hélène zo’n 7 jaar zorgondernemer van Herbergier Tilburg. “Zingeving klotst hier over de drempels.”

Slechte zorgmedewerker of slechte cliënt?

'Oh nee..’ denk ik bij mezelf als ik de app open en zie dat ik deze ochtend de doucheroute heb. Sinds een paar dagen heb ik behoorlijk last van mijn rug, daardoor is de doucheroute in de thuiszorg vandaag niet mijn vriend. Toch zet ik mijn beste beentje voor en ga lachend van start.

Zorg op maat voor de psychotische patiënt

Cynthia Liesdek werkt als psychiater bij DNZ en vertelt over haar ervaringen uit het werkveld.

Voordat ik in Groningen ging werken, heb ik als psychiater bij verschillende GGZ-instellingen gewerkt. Wat mij opvalt is dat een patiënt bij een eerste psychose bijvoorbeeld niet snel bij een ambulant team terecht kan. Bij de ene organisatie is er meer samenhang tussen de kliniek en ambulante zorg dan bij de andere.

Werken op een leerafdeling

Mijn naam is Meike Wesselink, ik ben 24 jaar en ik werk sinds drie jaar in de zorg als HBO-verpleegkundige. Op mijn huidige afdeling begeleid ik studenten van zowel de HBO-v, als de MBO-v. Stagiaires heb ik, ondanks dat ik zelf nog maar drie jaar ben afgestudeerd, in alle vormen en maten gezien; initiatiefloos, uitstelgedrag, maar ook enthousiast, teveel hooi op de vork nemend en niet vies van heel hard werken.

Kom naar de Skills Dag!

IMPROVE YOUR SKILLS

Tijdens de Zorgzuster Skills Dag 2019 vind je alles om je skills te verbeteren. Laat je handelingen aftoetsen, volg workshops/masterclasses en kom alles te weten over de nieuwste technieken en ontwikkelingen in de zorg. De Zorgzuster Skills Dag is geaccrediteerd voor 5 V&VN punten

Fototentoonstelling: De happy momenten in de zorg

In de zorg werk je met hart en ziel. Mensen helpen staat voorop, maar wat zorgt nu echt voor je werkgeluk? Zorgfotograaf Frank Muller maakte er een foto-expositie van, waarin hij de geluksmomenten van twaalf verschillende zorgprofessionals heeft vastgelegd. De expositie is vanaf donderdag 10 oktober te zien.

Dankjewel: het klinkt zo makkelijk, maar het betekent zó veel

In de nacht van oud & nieuw ligt er een patiënt op de afdeling die zijn leven lang zeven dagen per week heeft gewerkt op een partyboot, samen met zijn vrouw. Geld was er genoeg maar genieten heeft hij nooit gedaan. Toen hij stopte met werken en dat wel kon gaan doen, werd hij ziek...

Een goede hulpverlener is een luie hulpverlener

Als verpleegkundige hebben we vaak de neiging om op alles een pleister te plakken of voor alles een pil te geven. Vooral in het ziekenhuis lijkt het vaak wel alsof patiënten plotseling veranderen in compleet ontredderde wezens die geen eigen mening hebben. Behalve als het op het avondeten aankomt dan. Ik ben nu misschien een beetje kort door de bocht, maar je begrijpt vast wel wat ik bedoel.

Pagina's

Abonneren op RSS - Algemeen