Algemeen

NurseStation Verpleegkunde Agenda 2020 nu te koop!

Hij is er weer! Dé agenda voor jou als verpleegkundige, voor het jaar 2020. De NurseStation Verpleegkunde Agenda. Bestel 'm nu hier voor de actieprijs van €6,95!

Werken in de GGZ is zo gek nog niet!

Toen ik aan de wieg van mijn carrière stond, ik was nog maar een kind van 17, heb ik lang nagedacht over welke richting ik als verpleegkundige op zou gaan. Ik ging starten met een BBL-traject (beroeps begeleidende leerweg) en moest kiezen tussen een contract bij een ziekenhuis of een grote instelling binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Omdat ik destijds nog de ambitie had om ambulanceverpleegkundige te worden, koos ik logischerwijs voor het ziekenhuis. Daarnaast had ik een soort abstract beeld van de GGZ, waar ik alleen maar bang van werd.

Zij-instromer Luisa: ‘Verpleegkundigen zouden zich minder dienstbaar moeten opstellen’

Het grootste verschil met het bedrijfsleven is volgens GGZ-verpleegkundige Luisa de houding die verpleegkundigen hebben ten opzichte van de patiënt en de werknemer. “Verpleegkundigen stellen zich te gedienstig op”, aldus Luisa. Ze hoopt dan ook dat de instelling van verpleegkundigen verandert in de toekomst.

Een betekenisvolle glimlach

Naast mijn opleiding en bijbehorende stages werk ik als flexer in de zorg. Dat houdt in dat ik eigenlijk overal weleens binnenwandel voor een dienst om zodoende de zieken en tekorten op te vullen. Erg leuk, want dit maakt het werk erg divers en zo leer ik tegelijkertijd meer over de verschillende kanten binnen de zorg. Daarnaast leer ik ook veel nieuwe mensen kennen, zowel collega's als cliënten.

Zin in Zorg

Dagelijks maken wij gebruik van de platforms die ons leven zoveel gemakkelijker maken: we bestellen een verjaardagscadeau, we boeken een weekendtrip naar Berlijn of we bestellen een overheerlijke pizza die dampend warm bij ons wordt thuisbezorgd. Overbodige goodies worden snel op Marktplaats gezet. Het is allemaal zo gewoon geworden dat het bijna moeite kost je nog te herinneren hoe het zonder de Bol.coms, Amazons, Ubers, Takeaways en Marktplaatsen ooit was.

Zelfvertrouwen begint bij vriendelijker zijn voor jezelf

Waarschijnlijk geloof je de ene dag meer in jezelf dan de andere dag, maar je werk wordt een stuk leuker (en beter!) als je weet waar jouw krachten liggen. Het hebben van zelfvertrouwen is dus erg belangrijk, niet in de laatste plaats voor jezelf. Vandaag is het de Dag van het Zelfvertrouwen en vertellen NurseStation coaches Marja Pronk en Annemarie Groenendaal uit hoe je dat zelfvertrouwen in jezelf meer naar boven kan halen.

NurseStation Nieuwsbrief: januari

In de nieuwsbrief word je maandelijks op de hoogte gehouden van de belangrijkste verhalen, evenementen en nieuwtjes. Meld je rechts op deze pagina aan om de nieuwsbrief elke maand in je mailbox te ontvangen.

 

Omgaan met stemmen

Al bijna twintig jaar banjer ik door de GGZ heen. Soms als cliënt, maar meestal als psychiatrisch verpleegkundige. Elke dag brengt weer iets nieuws, iets bijzonders, iets speciaals. Zo kwam ik op een dag thuis bij een mevrouw, laat ik haar Liza noemen, omdat ik haar begeleiding van een collega overnam. Liza hoort een brom in haar hoofd en deze brom maakt haar helemaal gek.

Wanneer thuis wonen niet langer verantwoord is

In mijn werk als wijkverpleegkundige ontmoet ik vele mensen. Een grote diversiteit, dit maakt mijn werk als wijkverpleegkundige zo enorm boeiend. Mensen met chronische ziekten, mensen die zorg na een operatie nodig hebben, oncologische klanten, en ook een toenemend aantal mensen met dementie.

Hoe je het werk nog leuker kan maken voor elkaar

Ik houd enorm van werken en vind mijn werk ook heel erg leuk, maar waarom is werk voor de ene leuk en de ander niet? En wat vooral belangrijk is: hoe maak je het voor jezelf en voor je collega’s wat leuker?

Vandaag is het de Dag van het Werkplezier in de Zorg; een dag waar je een positief lichtje schijnt op de werkstress. Dat is natuurlijk mooi. Maar een verschil maken gaat vaak gepaard met kleine stapjes.

Pagina's

Abonneren op RSS - Algemeen