Algemeen

NurseStation Verpleegkunde Agenda 2020 nu te koop!

Hij is er weer! Dé agenda voor jou als verpleegkundige, voor het jaar 2020. De NurseStation Verpleegkunde Agenda. Bestel 'm nu hier voor de actieprijs van €6,95!

Werken in de GGZ is zo gek nog niet!

Toen ik aan de wieg van mijn carrière stond, ik was nog maar een kind van 17, heb ik lang nagedacht over welke richting ik als verpleegkundige op zou gaan. Ik ging starten met een BBL-traject (beroeps begeleidende leerweg) en moest kiezen tussen een contract bij een ziekenhuis of een grote instelling binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Omdat ik destijds nog de ambitie had om ambulanceverpleegkundige te worden, koos ik logischerwijs voor het ziekenhuis. Daarnaast had ik een soort abstract beeld van de GGZ, waar ik alleen maar bang van werd.

Stigma's in psychiatrie lastiger dan symptomen zelf

Dat er veel stigma's bestaan rondom de psychiatrie is bij vrijwel iedereen bekend. Social media is hiervoor niet bepaald bevorderend. De "slechte" verhalen komen volop in het nieuws, terwijl de grote groep die hard aan zichzelf werkt en daarmee vooruitgang boekt niet benoemd wordt. Jammer, vind ik. Hebben cliënten hier ook last van? 

Ondernemers Herbergier Steenwijkerwold zoeken opvolgers

Na een bijzondere periode als zorgondernemers van Herbergier Steenwijkerwold, zoeken Wouter Burggraaff en Karin Bootsman opvolgers. “Op 13 februari organiseren wij hier een informatiemiddag voor stellen met interesse”, vertellen ze. “We hebben hier iets moois opgebouwd wat we met trots laten zien.”

Zorgmijders: omgaan met weerstand

De deur wordt dichtgeslagen. De zorgmap ligt in de heg van de overwoekerde tuin. “Jullie hoeven echt nooit meer terug te komen”, wordt er nog geroepen van achter de dichte voordeur. Daar sta je dan met je goede gedrag, nog wat rapportagebladen van de stoep te rapen..

Omgaan met agressie in vier simpele stappen

Eerder beschreef ik al dat het soms best lastig is om op een goede manier om te gaan met verbaal en fysiek agressieve cliënten. Hoewel we in ons achterhoofd vaak wel weten hoe te handelen, is het in de praktijk soms een stuk lastiger. Kun jij wel wat tips gebruiken? Dan heb ik hier vier simpele stappen om je te helpen bij agressie.

Reizen én een baan in de zorg: durf te dromen!

De afgelopen tien jaar ben ik werkzaam als verpleegkundige in het ziekenhuis. Naast mijn werk ontwikkelde zich bij mij een passie voor reizen. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat er voor mij meer was dan alleen maar werken in de zorg. Ik ging op zoek naar een manier om mijn baan te kunnen combineren met mijn passie voor reizen. In het eerste deel lees je hoe ik dat aan heb gepakt.

Handen schoon, maar geen griepprik?

Hartje winter en je staat verkouden op. Twee paracetamol en een neusspray doen wonderen en om 7 uur haal jij je eerste patiënt uit bed. Naarmate de ochtend vordert krijg je last van hoofdpijn, spierpijn, keelpijn, droge hoest, koorts en last van vermoeidheid en koude rillingen. Al snotterend bel je collega op die jou het volgende advies geeft: “Tijd om je eraan toe te geven, want grote kans dat je de griep te pakken hebt!”

Starters in de zorg: "Neem de tijd om je cliënt te leren kennen!"

In de serie starters in de zorg volgen we verpleegkundigen die aan het begin van hun loopbaan staan. Leanne is 20 en werkt sinds juli als flexer in de gehandicaptenzorg. Haar cliënten wonen begeleid, in Heereveen. Ze staat vooral op een afdeling met lichtverstandelijk beperkten met een ziektebeeld als autisme.

Forensische GGZ-instellingen eisen meer geld in rechtszaak

GGZ-organisaties eisen vandaag in de Haagse rechtbank meer geld van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Ze waarschuwen voor onveiligheid en willen daarom een hogere vergoeding dan het ministerie biedt. Het gaat hier om organisaties die geestelijke gezondheidszorg verlenen aan patiënten die strafbare feiten hebben gepleegd, zoals's tbs'ers.

Pagina's

Abonneren op RSS - Algemeen