Wie zorgt er voor de zorgers?

De commotie rondom de cao in ziekenhuizen kan je haast niet ontgaan zijn. Na lang onderhandelen en overleggen zijn we weinig opgeschoten. Dat resulteert in het feit dat de ziekenhuismedewerkers inmiddels al maanden zonder cao zitten. Daarom staken we morgen.

Dat doen we omdat het zo echt niet meer kan. Ziekteverzuim neemt toe, tekorten in de zorg blijven aanwezig en het personeel wordt gevraagd om nóg een stapje harder te zetten. Inmiddels zetten we al zoveel stapjes harder dat we ons doel, het leveren van goede en patiëntgerichte zorg, regelrecht voorbij schieten.

Ondanks dat er steeds meer en meer van het personeel gevraagd wordt staat daar financieel gezien maar weinig tegenover.  De zorg is geen sector waarvan je de machine gewoon even harder kan zetten, om op die manier meer productie te draaien en problemen of tekorten op te lossen.

Wij proberen elke keer weer, dag in dag uit, ons best te doen om goede zorg te garanderen. Hoe kunnen wij dit echter blijven doen zonder cao? Wie zorgt er nu eigenlijk voor de zorgers?

We staken woensdag voor onszelf, voor onze collega’s, maar ook voor onze patiënten. Voor de kwetsbare groep met zieken die niet zelf de barricades op kunnen gaan om meer handen aan bed te vragen, om de zorg te vragen waar zij recht op hebben.

Het is niet alleen de beroepsgroep. Het zijn niet alleen de hardwerkende verpleegkundigen, laboranten, paramedici, schoonmakers, logistieke medewerkers en alle andere werkzame vakmensen in het ziekenhuis; het zijn uiteindelijk ook de patiënten waar het om draait. Het zijn de patiënten die eronder lijden dat wij geen goede cao hebben. Dus ook voor hen staken we. Ook voor hen komen we op, want dat is wat wij doen, dat is ons werk.

Woensdag staken we en komen we voor onszelf op. Voor goede arbeidsvoorwaarden, een passend salaris en minder werkdruk. Woensdag staken we zodat we kunnen blijven doen waar wij het beste in zijn: zorgen. En dat kan alleen met een goede cao.

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!