Wat bezorgt jou werkplezier?

In loondienst was elke werkweek hetzelfde. De diensten waren wel afwisselend, maar ik ging iedere keer opnieuw naar dezelfde plek. Sinds ik als ZZP’er werk, is geen enkele week het zelfde en kom ik soms in één week op wel 4 verschillende plekken. Niet overal om enkel te werken, maar wel allemaal werk gerelateerde zaken. Afgelopen week was weer zo’n week. Vandaag geef ik jullie in mijn blog een kijkje in mijn afwisselende werkzaamheden.

Op maandag ben ik altijd vrij. Overdag gebruik ik vaak om de was wat bij te werken, mijn mail te lezen en wat administratie te doen. Zo ook deze week. Eind van de middag vertrok ik naar Tilburg voor mijn tweede bijeenkomst van de cursus Kwetsbare Ouderen. Deze bijeenkomst hebben we het gehad over wat nou precies een kwetsbare oudere is en wat iemand nou zo kwetsbaar maakt. Veel nieuwe dingen gehoord en het enthousiasme van de docent werkt zeer aanstekelijk. Ik kreeg gelijk weer zin in de volgende bijeenkomst die over 2 weken is.

Dinsdag had ik een ‘hei-dag’ met het bestuur waar ik in zit. Mijn eerste opdracht was als verpleegkundige coördinator bij een kleinschalig wonen stichting voor dementerenden ouderen. Een aantal maanden na het aflopen van mijn opdracht, werd ik gevraagd om toe te treden tot het bestuur. Een superleuke nieuwe uitdaging die ik met beide handen heb aangegrepen. Samen met de overige bestuursleden hebben we dag besteed aan het bespreken van verschillende thema’s en sparren over beleidsonderwerpen. 

Woensdagochtend is wederom mijn vrije ochtend die ik altijd zoveel mogelijk probeer in te richten met tijd voor mezelf en ontspanning. Dit keer volgde ik een les yoga en keek ik een serie op Netflix. Woensdagmiddag is tijd voor de kinderen en staat mijn laptop en telefoon uit. 

Donderdag heb ik weer gewerkt bij mijn huidige opdrachtgever als kwaliteitsverpleegkundige. 

Vrijdag ging ik met een collega ZZP’er naar de Florence Nightingale Fair, een beurs voor mensen in de zorg. Inspirerende workshops gevolgd over hoe om te gaan met dementie en hulpmiddelen bij de preventie van decubitus. Verder een aantal bekenden gezien en her en der wat genetwerkt. Altijd leuk om op een informele manier kennis te maken met collega’s uit de zorg!

Het weekend stond weer in het teken van mijn gezin. Leuke dingen doen met elkaar en natuurlijk zondag moederdag. Ik ben flink verwend! Aan de andere kant was het natuurlijk ook de ‘Dag van de Verpleging’. Overal op facebook zag je de mooiste quotes en ervaringen voorbij komen en allerlei foto’s van werkgevers die hun werknemers verwenden met een leuke attentie. Mooi om te zien hoe iedereen staat voor zijn werk. 

Zoals je kan lezen een afwisselende week vol leuke activiteiten. Zo’n week kost me altijd veel energie, maar levert me des te meer energie op. Heerlijk al die verschillende indrukken en wisselende contacten. Dat is wat voor mij mijn werk als ondernemer en zelfstandige zo leuk maakt! Wat bezorgt jou het meeste werkplezier??

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!