Vier stappen om een collega aan te spreken op gedrag

In je werk kom je dagelijks lastige mensen tegen. Dit kan in allerlei soorten en maten zijn. Extreem arrogante mensen, afstandelijke mensen, hele stille en introverte mensen, mensen die alleen zichzelf graag horen praten en nog veel meer. 

Nu kan je jezelf natuurlijk vragen wat de reden is dat jij diegene irritant vindt. Iemand staat in de ochtend namelijk niet op met als doel jou een vervelende dag te leveren. Toch kan dit op jou wel zo overkomen. Mensen verschillen immers van elkaar. Met de ene collega heb je direct een goeie connectie, maar met de ander totaal niet. Je begrijpt elkaar niet omdat diegene anders denkt en doet dan wijzelf. Communicatie kan daarbij mislopen. We bestempelen het gedrag van andere mensen namelijk vanuit ons eigen perspectief. Onze eigen ervaringen, opvattingen en behoeftes. Als dit met een andere collega niet overeenkomt, bestempelen we dit als lastig of moeilijk gedrag. Dit creëert miscommunicatie. 

Omgaan met lastige collega’s wordt dan ook makkelijker als er de behoeftes van diegene proberen te begrijpen. Jouw irritatie over gedrag van collega’s kan namelijk een energievreter op het werk zijn. Dit belemmert je productiviteit. 

Vier stappen om je collega aan te spreken op dat gedrag:

Stap 1: Wacht niet met feedback geven totdat je jezelf over die collega hoort roddelen bij het koffiezetapparaat

Stap 2: Neem de collega even apart voor een kop koffie

Stap 3: Benoem concreet het gedrag waar je last van hebt in een ik-boodschap

Stap 4: Ga hierover op een rustige manier met elkaar in gesprek. Accepteer dat jouw feedback in eerste instantie tot emotie kan leiden bij de ander.

 

 

 

Foto: Ryan Franco

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!