Opladen na een drukke werkdag

Het is deze week de Week van de Werkstress. De coaches van NurseStation, Annemarie Groenendaal en Marja Pronk, geven daarom de hele week tips over hoe je die werkdruk kan verlagen, je meer energie krijgt en hoe je grenzen stelt. Vandaag: hoe kan je het beste opladen en je hoofd leegmaken na een drukke dag?

Om je op te laden na een lange dag of week hard werken, helpt het om je te omringen met zaken die jou energie geven. Voor de een is dat een bos bloemen op tafel, voor de ander foto’s van familie en vrienden of het gezellig aansteken van kaarsen.

Hoe druk je ook bent: maak tijd om die bloemen te halen, de kaarsjes aan te steken of even stil te staan bij die leuke herinneringen. Die zorgen er namelijk voor dat je tot rust komt, oplaadt en de energie weer vindt om de volgende werkdag weer ontspannen te kunnen beginnen.

Lees ook: het beste medicijn tegen piekeren

Daarnaast zijn er activiteiten die je helpen om je energie weer op peil te brengen en het hoofd even leeg te maken. Wat is dat voor jou? Dansen, muziek luisteren, wandelen of meer intensief sporten. Wat er ook gebeurt: streep jouw herstelactiviteiten nooit van je agenda! Hoe moe je ook bent!

Want hoe vermoeiend ze ook lijken, van deze activiteiten krijg je nieuwe energie. Sporten maakt je hoofd leeg, geeft je zelfvertrouwen een boost en maakt je fitter. Bovendien maakt je lichaam na slechts een halfuurtje matig intensief bewegen het geluksstofje endorfine aan. Dat bestrijdt het stresshormoon en maakt je een stuk positiever.

 

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!