Koken met de zuster…

Het was Pasen en daar hoort een lekker menu bij!

Op onze afdeling wordt er iedere dag vers eten gekookt voor de bewoners en personeel, we maken samen een menu, de boodschappen worden gedaan en iedereen die kan en wil, helpt mee. Aardappels schillen, spruitjes schoonmaken of asperges schillen. Een mooie activiteit met de bewoners en het haalt de herinneringen op aan hoe het vroeger was. Want ook toen moest er thuis meegeholpen worden.

Vaak kom je dan al snel op verhalen van hoe het bij hen thuis ging, de pan op tafel bijvoorbeeld of een varken, kippen en konijnen slachten om op te eten dat was vroeger allemaal heel normaal. Mooi voor ons om te horen hoe de tijd van vroeger en nu zo anders is, de meesten komen uit een groot gezin en er moest hard gewerkt worden om alle monden eten te geven.

Met Pasen had ik avonddiensten en we wilden een lekker menu maken voor onze bewoners. Samen met mijn collega die graag doet koken, hadden we een drie gangen diner bedacht en voorbereid. Er komt toch heel wat bij kijken zo voor 10 personen. 

Samen maakten we de voorbereidingen voor het voorgerecht en schilden we een hele berg asperges. De tafels gezellig aan elkaar en mooi gedekt met een paaskleedje en een bloemetje erop. Het geeft al meteen een andere sfeer en er wordt gezellig gekletst aan de tafel. Wat hebben we heerlijk gegeten die eerste paasdag, en ook de tweede paasdag hadden we weer wat lekkers op het menu staan. Zoals een van onze bewoners zei:  “dat smaakt naar meer”!

Het was wat meer werk dan op een normale avond, en ook de warmte was goed voelbaar binnen, maar de bewoners (en wij natuurlijk zelf ook)  hebben ervan genoten en daar doen we het voor! 

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!