Interview Nina en Demi, Verzorgenden IG bij Compartijn

Werken bij Compartijn: “Het is een nieuwe, originele en heel erg persoonlijke benadering”.

 

Comfort care voor senioren. Dat is Compartijn. In kleinschalige, luxe huizen biedt Compartijn persoonlijke service en zorg voor mensen die niet meer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Bijvoorbeeld als gevolg van psychogeriatrische gezondheidsproblemen. Ze willen dat bewoners zo lang als mogelijk de regie over hun eigen leven houden en hebben respect voor de eigen identiteit, de levensvisie en de privacy van elke bewoner. 

Wij spraken met Nina en Demi, beide zijn werkzaam als Verzorgende IG bij Huize De Baronie van Compartijn. 

Demi, hoe ben jij bij Compartijn terecht gekomen?

Demi: Het is op mijn pad gekomen. Toen ik bij mijn vorige baas werkte, was ik op zoek naar iets anders. Ik wist niet goed wat ik wilde, wel binnen de zorg uiteraard.  Ik wilde niet in een normaal verpleeghuis meer werken. Een collega wees mij toen op de facebookpagina. Nina: Ik had eigenlijk al een vast contract bij een ander bedrijf. Maar ook via facebook zag ik destijds dat Huize De Baronie nog personeel zocht. Toen ik dat zag dacht ik ‘oh leuk,’ maar daarna heb ik er eigenlijk nooit meer aan gedacht. Vervolgens zei een vriendin van mij dat het echt een perfecte functie voor mij was. Zij had zelf ook gesolliciteerd dus ik besloot ook maar te solliciteren. En dat is gelukt!

Wat vind jij het prettigst aan Compartijn?

Demi: De sfeer is onwijs warm bij Huize De Baronie. Je hebt veel meer tijd voor de mensen, de werkdruk is niet te hoog. Ik kan een halfuur of drie kwartier of een uur bij een bewoner spenderen. Ik doe dan mijn werk en dat is dan helemaal prima. Deze werkdruk lag bij mijn vorige baan veel hoger. Een verpleeghuis was zo anders werken. 

Nina, Wat was je eerste indruk van Compartijn?

Nina: Mijn allereerste indruk was dat Compartijn iets nieuws en origineels is. Het is heel nieuw in de zorg. Je krijgt bij Compartijn niet het “standaardgevoel” dat je bij andere organisaties hebt. Ik ben enkele jaren geleden bij toeval in de zorg terechtgekomen als “zij-instromer” vanuit de detailhandel omdat er daar minder werk te vinden was, ik heb er geen spijt van! 

Op welke manier is Compartijn dan nieuw in de zorg?

Nina: Vooral de manier waarop ze zich presenteren en aandragen. Ze gaan echt met je in gesprek. Het is veel persoonlijker. Tussen mijn collega’s en de bewoners zijn de lijnen korter.  En hierdoor is het zoveel prettiger samenwerken. Je voelt je ook veel meer op je gemak. Er wordt echt naar je geluisterd en iedereen staat open voor nieuwe dingen en elkaars mening.

Op welke manier past dit werk bij jou Nina?

Nina: Ik ben  gewoon heel erg graag onder de mensen en ik help mensen heel graag. Dit vind ik bij Compartijn. De balans is ook goed, men is vrij flexibel, er is een goede planning waarbij ook met mijn wensen rekening wordt gehouden. Het werk onderling is heel leuk – ander hou je het op de lange duur niet vol, eigenlijk doen we het samen, daar ben ik trots op!

Demi, hoe is het team waarin je werkt?

Demi: We hebben een heel hecht team. De meeste mensen die bij ons komen omschrijven het ook als ‘heel warm’, en zo ervaar ik het zelf ook! We bieden hele warme zorg. We zijn onder de collega’s ook heel erg meegaand met elkaar. Daaromheen is er ook zeker tijd voor een gezellig hapje en/of praatje onder de collega’s. Maar er wordt altijd serieus gewerkt aan de beste zorg!

 

Wil je ook kennismaken met Compartijn? Er zijn vacatures voor Verzorgenden IG, maar ook voor Verpleegkundigen, bijvoorbeeld in Ede

Solliciteer dan direct op deze parttime/fulltime baan via de sollicitatiebutton en bouw mee aan het succes van onze organisatie.

Meer weten over deze vacature of onze organisatie?
Neem telefonisch contact op met Larissa Schillemans (Recruiter) 06 571 427 49

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!