"Ik ben een gelukkige switcher"

Interview met Sylvia (40), verpleegkundige

Sinds vorig jaar werk ik bij Compartijn in Breda. Compartijn is een organisatie voor luxe kleinschalig wonen met meerdere vestigingen in Nederland.

Syliva, hoe ben je in de zorg terecht gekomen? 

“Ik had gewoon iets met de zorg, ben gestart als verzorgende en heb mij verder ontwikkeld als orthopedisch verpleegkundige in het ziekenhuis. Dat heb ik 15 jaar gedaan. In deze 15 jaar heb ik gemerkt dat de zorg heel erg veranderd is, steeds meer gericht op productie, ik ben steeds meer het contact met de mensen gaan missen. Wij zaten volop in de vergrijzing, ouderen hebben steeds meer begeleiding nodig dan mogelijk was – toen heb ik besloten te switchen”

Hoe heb je de wissel aangepakt?

“Via een uitzendbureau heb ik bij meerdere instellingen in de ouderenzorg gewerkt, waaronder Compartijn. De warme, prettige indruk die ik op heb gedaan is in mijn achterhoofd blijven zitten – er was gewoon een klik met wat ik zocht”

Hoe zou je de organisatie omschrijven?

“Compartijn is een warme en persoonlijke organisatie, vooral geen grote instelling waarbij de zorg en het contact met de zorgvrager steeds meer in het gedrang komt, zoals ik van mijn vriendinnen ervaar”. Over de zorgvisie zegt Sylvia: “bij Compartijn gaat het om de eigen regie van de zorgvrager zo lang als het kan. Alles gaat in samenspraak, soms moet je het schikken naar de mogelijkheden van de cliënt. Per team zijn er twee verpleegkundigen. In onze locatie zijn er veel psychogeriatrische zorgvragers, er zijn voldoende zorgverleners om het aan te kunnen”

Je werkt nu een aantal maanden bij Compartijn, hoe is de werksfeer?

“Woord en beeld komen echt overeen. Hartelijk, warm en gezellige sfeer met de meiden (mannen zijn ook welkom) – zo kan je ook zonder nadenken “warme zorg” leveren. De werkdruk is niet zoals in het ziekenhuis. Natuurlijk is het ook weleens hollen of stilstaan, maar als je vindt dat je een uur voor de zorg nodig hebt, dan krijg je dat uur. De locatie waar ik werk is een oud-klooster met een nostalgische uitstraling, waardoor ik een huiselijke sfeer ervaar. De zorgvragers hebben allemaal hun eigen appartement. Het lijkt op de thuiszorg, maar we werken niet met tijdslimieten”

Zijn er ook ontwikkelingsmogelijkheden in je vak?

Sylvia: “ja, er worden geregeld lesdagen vanuit Compartijn georganiseerd, bijvoorbeeld op het gebied van voorbehouden handelingen en medicatieveiligheid, je kan je altijd voor cursussen aanmelden. Compartijn is een jonge organisatie, volop in de groei. Als verpleegkundige kan je je daarin mee laten ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd en kan oplossingen aandragen”

Wat kan er nog beter bij Compartijn?

“Wij zijn nu bezig het intercollegiaal overleg verder te ontwikkelen zodat wij de casuïstiek met verpleegkundigen van andere locaties beter kunnen bespreken en over verdere verbetering van de kwaliteit kunnen spreken, dat is goed opgepakt door het management”

Wat is je conclusie?

“Ik heb de stap vanuit het ziekenhuis gemaakt en werkgeluk gevonden. Veel vaste collega’s in het ziekenhuis durven de stap niet te nemen terwijl ze er wel klaar voor zijn. Ik kan Compartijn echt aanbevelen”

 

Wil jij een bijdrage leveren aan persoonsgerichte zorg en service voor oudere mensen?

Solliciteer dan direct op deze parttime/fulltime baan via de sollicitatiebutton en bouw mee aan het succes van onze organisatie!

Meer weten over deze vacature of onze organisatie?
Neem dan telefonisch contact op met Larissa Schillemans (Recruiter) 06 571 427 49

 

 

 

 

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!