Deze coronamaatregelen gelden voor jou als verpleegkundige

Het kabinet heeft verscherpte maatregelen aangekondigd vanwege het nieuwe coronavirus. Dat heeft verre maatregelen voor elke Nederlander, maar verpleegkundigen worden ook in het bijzonder nog genoemd. Hier geldt: blijf alleen thuis als je verkoudheidsklachten met koorts hebt.

Op deze manier wil het kabinet voorkomen dat er een tekort aan zorgpersoneel komt, juist nu zij zo hard nodig zijn. Algemene hygiënevoorschriften blijven ook van kracht: hoest en nies in je elleboog, was je handen regelmatig en schud geen handen.

Alle uitgebreide informatie voor professionals wordt vermeld op de website van het RIVM. Om het duidelijk te maken, delen zij bovendien een overzichtelijke grafiek:

 

 

Blogster Esther Hoogendoorn is zelf verpleegkundige en werkzaam in Brabant. Zelf is ze erg nuchter onder de huidige omstandigheden, maar toch houdt het iedereen bezig vertelt ze. “Waar iedereen vlucht voor het virus, moeten wij er juist naartoe. Dat vraagt inzet, flexibiliteit en een beetje heldhaftigheid. Je merkt dat er onrust heerst en dat iedereen ermee bezig is. Toch is het belangrijk om je hoofd koel te houden en de rust te bewaren, ook richting patiënten.” Haar hele verhaal lees je hier.

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!