De mantelzorger in het zonnetje

Eerder deze maand was het de Dag van de Mantelzorg, een dag om stil te staan bij de hulp die zij bieden aan hun vader, moeder of naaste. Vaak is er al heel veel zorg aan voorafgegaan voordat hun familielid bij ons in het woonzorgcentrum komt wonen. Omdat wij trots zijn op alle zorg en aandacht die zij geven, organiseerden we iets speciaals.

Bonte middag

De mantelzorgers zijn vaak lange tijd al aan het zorgen. Zodra ze bij ons op een veilige plek wonen, komt er vaak meer rust. De mantelzorgers kunnen dan eindelijk weer echt 'op bezoek' komen. De mantelzorgers zijn erg belangrijk voor onze cliënten. Om ze in het zonnetje te zetten, besloten we om voor de bewoners en hun mantelzorger een bonte middag te organiseren. Een super leuk idee, waar wekenlang druk aan gewerkt is. Het talent werd uit alle hoeken en gaten getoverd.

Zondag was het dan eindelijk zover, het was een drukte van belang in ons restaurant “De Hop”: alles was mooi versierd, de was hing aan de waslijn, de vlaggen aan het plafond en het podium stond klaar. Iedereen was nieuwsgierig en benieuwd wat er allemaal zou komen.

Lees ook: We moeten goed zorgen voor de mantelzorger

Bewoners, vrijwilligers en personeel deden mee om het een mooie middag te maken, en dat was het. Frank Sinatra stond met zijn achtergrondzangeressen op het podium, wat zorgde voor herkenning bij alle bewoners. Een groot succes dus: iedereen zong mee.

Een middag om niet te vergeten

Tineke Schouten werd door een collega vertolkt met een stukje van de toiletjuffrouw: met wc-pot en al stond ze op het podium alsof ze nooit anders doet, super! Zo mooi om te zien hoe de bewoners en mantelzorgers hier van konden genieten. En natuurlijk kon het liedje “Ja zuster, nee zuster” ook niet ontbreken.

Ook de bewoners klommen het podium op. Wekelijks oefenen ze met de ‘liederentafel’, dus hun optreden kon natuurlijk niet ontbreken. Ook hier weer een prachtig nummer uit het verleden: Wim Sonnevelds ‘Catootje’ schalde door de zaal.

Onder het genot van een hapje en drankje werd het een middag om niet meer te vergeten. Alle inzet werd beloond, de mensen hadden genoten. Mooie foto’s als herinnering en zelfs een stukje in de krant maakt ons trots.

Er werd zelfs al gevraagd door mantelzorgers wanneer de volgende keer wordt! Ze zouden dit zo elke maand willen doen. Dat is toch wel het beste compliment wat je kunt krijgen.

We hebben als verzorgende een hele andere manier van omgaan met mantelzorgers dan verpleegkundigen in het ziekenhuis. We kennen ze ontzettend goed, doordat we ze jarenlang op de werkvloer zien. Soms zijn ze er zelfs dagelijks. De Dag van de Mantelzorger was voor ons daarom een mooi moment om even stil te staan bij al hun aandacht, zeker omdat ze zelf vaak in de schaduw staan. Naar elkaar luisteren is ook hier erg belangrijk. We proberen de bewoner altijd zo prettig mogelijk te laten wonen en hopen dat ze zich bij ons ook echt thuis gaan voelen.

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!