Corona en de Herbergier: "We houden de moed erin"

Ook in de 42 Herbergiers heeft het coronavirus een grote impact. Waar de deuren normaal gesproken wagenwijd openstaan voor wie naar binnen of naar buiten wil, gelden er ineens hele andere regels. Alle zorghelden, dus ook alle ondernemers en medewerkers van de Herbergiers, willen we een hart onder de riem steken en bijzonder veel sterkte toewensen in deze bizarre tijden.

Dieter en Monique Feldkamp zijn de trotse ondernemers van de Herbergier in het Limburgse Sint Joost. Het leven ziet er ineens anders uit dan vorige week, maar het stel houdt de moed erin. Samen met de medewerkers en de zestien gasten. “We zitten hier een beetje op ons eigen eiland. Maar het is gek genoeg wel een ontspannen en gezellig eiland.”

Natuurlijk is het leven niet zorgeloos. “Het zijn beangstigende tijden”, vertelt Monique. “We hadden hier iemand van de prikdienst over de vloer. Als je dan hoort hoe mensen er in het ziekenhuis aan toe zijn, dan is dat heftig om te horen. Daar schrik je van. We doen er alles aan om te voorkomen dat het ons huis bereikt.”

Veel vitamine C en beweging 

Herbergier Sint Joost heeft dan ook niet voor niets maatregelen getroffen. Bij de ingang wordt uiteraard gewezen op de algemeen geldende voorschriften. “En we proberen de weerstand en conditie van onze gasten goed te houden. Veel vitamine C en veel in beweging blijven. We hebben een hele fijne en grote tuin waar de gasten veel te vinden zijn.”

Een aantal van de gasten krijgt goed mee wat er gaande is. Sommigen lezen de krant en gaan erover in gesprek met de ondernemers en medewerkers. “Maar hier is gelukkig nog niks aan de hand”, vertelde een gast opgelucht. “Ik ben blij dat ik hier zit en goed verzorgd word.”

Betrokken medewerkers

Bezoek is in alle Herbergiers niet toegestaan en vertegenwoordigers worden op de hoogte gehouden met extra foto’s en video’s op Familienet. Ook kunnen bewoners FaceTimen met hun familie. 

Medewerkers zorgen goed voor zichzelf en gaan ook thuis nauwelijks de deur uit. “Het doet wat met je om medewerkers zo voorzichtig en betrokken te werk te zien gaan”, vertelt Monique. De boodschappen worden aan huis geleverd.

Eiland

Al met al maakt het dat Herbergier Sint Joost als een eilandje begint te voelen, zo omschrijven Dieter en Monique het. “Maar dan wel een heel rustig eilandje waar het gezellig is. Veel zaken die vorige week nog prioriteit hadden, zijn nu even op de lange baan geschoven. Dat maakt dat er nu volop tijd is voor elkaar. Er hangt een ontspannen sfeer.”

Er is in ieder geval niemand bij de pakken neer gaan zitten. “We zijn maar alvast begonnen met de tuin zomerklaar maken. En er wordt al geknutseld voor Pasen, onder anderen samen met onze stagiairs die nu niet naar school kunnen gaan. Zo proberen we er met elkaar wat van te maken."

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!