Carnaval!

Wat een feest: Carnaval, voor heel veel mensen natuurlijk iets om het hele jaar naar uit te kijken. Ook veel collega’s van mij in de zorg willen graag carnaval vieren. Maar in de zorg moet er toch ook gewerkt worden. Het rooster wordt dus zo gemaakt dat iedereen rondom de werkdagen heen, toch carnaval kan vieren.

Ikzelf ben niet echt een carnaval fan dus heb bijna al deze dagen gewerkt. Op onze afdeling hangen de slingers al een tijdje, en ook  de zaal beneden, “de Hop”, is mooi aangekleed in de kleuren rood, geel en groen. Slingers en vlaggen het kan niet op.

Elke middag is er wel wat te beleven en gaan we samen met de bewoners naar beneden om te luisteren naar de muziek van de carnavalsverenigingen en te genieten van een hapje en drankje. Dus hup de KIEL aan en gaan!

Zondag kijken we met z’n allen naar de grote optocht die voor de deur  langs komt, we hebben een mooi plekje voor het raam zodat iedereen het goed kan zien. Lekker gebakje bij de koffie en een borreltje erbij, buiten regent het een beetje maar wij zitten lekker droog. Het wachten op de optocht duurt voor sommige mensen wel wat lang, maar na een tijdje komt hij er dan toch aan.  De mensen op de wagens zwaaien, dus het is echt genieten voor de bewoners. Wat fijn dat mensen hier ook even langs komen lopen als ze een mooie loopgroep hebben, zo kunnen de bewoners alles goed bewonderen van dichtbij.

Ook horen we de verhalen van vroeger, wie er graag weg ging met carnaval, en dat ervoor gespaard werd om het allemaal te betalen.

Na de middagen beneden genieten de mensen nog na op de afdeling en zingen nog even door, op naar volgend jaar!

 

 

Foto: Sofiya Levchenko

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!