10 misverstanden over een stage in het buitenland

Work the World is een organisatie die al meer dan tien jaar (vrijwillige) verpleegkundige stages in het buitenland aanbiedt. De voordelen van zo’n stage? De ervaring die je opdoet, maakt je een betere verpleegkundige. Maar beter nog: je maakt onvergetelijke dingen mee waar je je leven lang glimlachend aan terugdenkt. Jammer genoeg bestaan er best wat misverstanden over een medische stage in het buitenland. Wij zetten er 10 op een rij en leggen uit hoe het zit.   

 

  1. Waar haal ik de tijd vandaan om een andere taal te leren?! 

Maak je geen zorgen! Waar je ook heen gaat, Work the World helpt je, als je dat wilt, om de taal (beter) te leren. Met uitzondering van Peru en Mexico, spreken jouw supervisoren altijd Engels, net zoals het lokale Work the World-team. Voorafgaand aan je stage kan je eventueel geholpen worden met hoe je je Engels kunt verbeteren, maar je zult merken dat, eenmaal daar, je Engels elke dag beter wordt, juist omdat je het de hele dag spreekt en dus heel veel oefent! Je zult merken dat je zorgen niet nodig zijn en je je al snel prima kunt redden; zowel in gewone gesprekken als met het medisch jargon. Wil je trouwens de lokale taal leren? In alle stage-landen heeft Work the World eigen huizen waar tweewekelijks een docent (gratis!) langskomt voor taallessen, aangepast aan jouw niveau. 

  1. Best spannend zo’n gastfamilie waar je logeert tijdens de stage

In alle landen waar Work the World stages regelt, heeft de organisatie eigen huizen waar, heel gezellig, andere stagiaires jouw huisgenoten zijn. Daarmee is het echt een thuis ver van huis waar je samen met je nieuwe vrienden al je geweldige ervaringen deelt. En als je even in een dip zit, staat het lokale Work the World-team 24 uur per dag voor je klaar. 

  1. Het is vast veel te duur

Uiteraard kunnen we niet in jouw portemonnee kijken… Maar Work the World denkt wel heel graag met je mee over alle mogelijkheden om de kosten van de stage zo beperkt mogelijk te houden. Denk aan het spreiden van de betaling of hulp bij sponsoring. Tuurlijk, een stage in het buitenland is niet gratis, maar je krijgt er wel ontzettend veel voor terug… Je investeert tenslotte op een unieke manier in jezelf; de ervaring is zowel op medisch als persoonlijk niveau onbetaalbaar die je je leven lang bijblijft.  

  1. Helemaal in mijn uppie; dat vind ik echt veel te eng! 

Geen zorgen! Alleen zal je niet zijn. Meteen bij aankomst in het Work the World-huis, word je opgevangen door het lokale team. Daar word je voorgesteld aan je huisgenoten die net als jij alleen het avontuur in het buitenland zijn aangegaan. Dat hebben jullie dus al gemeen! Eenmaal een beetje gewend, word je in het ziekenhuis voorgesteld aan alle collega’s en je begeleider. Mocht je tijdens je stage verder nog wat steun nodig hebben, dan staat het lokale team van Work the World 24 uur per dag voor je klaar. 

  1. Er is vast geen bal te doen in de buurt van mijn stageplek

Integendeel! Ter plekke is veel te zien en te ontdekken. Leuke trips regelen, is dankzij de hulp van het lokale Work the World-team heel makkelijk. In elk Work the World-huis vind je een gastenboek waarin de eerdere bewoners hun beste tips delen. En kijk ook eens op de blog! Daar vind je veel informatie over reizen en activiteiten in Ghana, Tanzania, Vietnam, Mexico, Sri Lanka, de Filippijnen, Cambodja, Zambia, Peru en Nepal.

  1. De startdata van de stage komen mij vast niet goed uit 

Er zijn geen vaste data om te beginnen met je stage. Je kunt gaan wanneer het jou uitkomt; 365 dagen per jaar. Het enige wat we van je vragen is om op een zondag te komen, zodat je bij de oriëntatiedag op maandag kunt zijn. Work the World kan je helpen met het regelen en plannen van je reis. 

  1. Leuk hoor zo’n stage, maar je hebt er verder niks aan

Je hebt er juist een heleboel aan! Een verpleegkundige stage in het buitenland staat heel goed op je cv. Het laat zien dat je je kunt redden met een minimale zorguitrusting, flexibel bent en goed kunt omgaan met culturele verschillen. Je wordt creatief in het verzinnen van oplossingen en gaat met andere ogen naar onze zorg in Nederland kijken. Dat zijn lessen die je als mens én verpleegkundige altijd zullen bijblijven… En werkgevers weten dat! 

  1. Ik vind het lokale eten vast niet lekker

In het Work the World-huis wordt er dagelijks voor iedereen gekookt. Uiteraard wordt er rekening gehouden met ieders wensen. Welke voorkeur(en) je ook hebt, speciaal dieet, allergie, vegetarisch of veganistisch eten, alles kan! En wil je juist lokale smaken proeven? Ook dat kan natuurlijk! 

  1. Het zal daar allemaal wel heel anders gaan… 

Hetzelfde als in Nederland zal het daar niet zijn, maar juist dat is de charme ervan! Bedenk ook dat je vanaf dag één gezellige en belangstellende mensen om je heen hebt die in hetzelfde schuitje zitten als jij. We horen veel terug dat Work the World-stagiaires in hun tijdelijke huisgenoten en collega’s vrienden voor het leven vinden. En weet ook, als je het even moeilijk hebt, dat het lokale Work the World-team altijd voor je klaarstaat. 

  1. Met al die beperkte medische middelen, zal ik vakinhoudelijk niks nieuws leren

Je werk doen op een plek waar basisbenodigheden niet vanzelfsprekend aanwezig zijn en je soms heel creatief moet zijn in het vinden van een (acute) oplossing, is waanzinnig leerzaam. Weet ook dat je stage wordt vormgegeven rond jouw voorkeuren. Waarin jij je wilt verdiepen, is het uitgangspunt van de stage. Het zal je zodoende verbazen hoeveel vakinhoudelijke kennis je zult opdoen. Een stage in het buitenland verandert je, op de goede manier, als mens én verpleegkundige.

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!