Als verpleegkundige ben je de hele dag al aan het rennen en vliegen. Als je aan het einde van de dag moe naar huis gaat, heb je niet altijd meer de energie om ook nog een goede maaltijd te bedenken. Geen probleem! We helpen je graag een handje met dit recept voor een Japanse wokschotel met zalm. En het mooiste? Je hoeft er geen uur voor in de keuken te staan.
Ingrediënten
3el roerbakolie
2tl gehakte gember (vers of uit een potje)
2el water
1 teen knoflook
300 gram verse zalmfilets
400 gram Japanse wokgroente
300 gram zachte noodles
100ml oestersaus
Bereidingswijze
Stap 1: Snijd de knoflook fijn en verhit deze met de olie en gember in een wok.
Stap 2: Snijd de zalm in stukken en bak ze in 3-5 minuten net gaar, schep ze op een bord.
Stap 3: Schep de groente door de olie in de wok en roerbak 3 minuten.
Stap 4: Voeg het water, de noedels en de saus aan de groenten toe en roerbak nog 2-3 minuten.
Stap 5: Breng op smaak met peper en zout en leg de blokjes zalm erop. Eetsmakelijk!
Toch wat tijd over? Maak er dan een lekkere wortelsalade bij.