Laten we genieten van het laatste gedeelte van de zomer; de weerdeskundigen hebben in het weekend nog een opleving van de temperatuur beloofd! Dus voor die laatste warme dagen volgt hierbij een lekker pasta-recept. Gemakkelijk te maken en net even anders.
De scholen zijn in een groot deel van het land weer begonnen en velen hebben na hun vakantie het werk weer opgepakt. Dus ook al heb je weinig tijd, dan is dit een super recept. Serveer er eventueel een groene salade bij. Eet smakelijk!
Pasta met courgette, geitenkaas en basilicum
Voor 2 personen:
150 gram pasta penne
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook heel fijn gesneden
1 ui fijngehakt
1 grote courgette in hele fijne halve plakjes gesneden
10 basilicum blaadjes
100 gram zachte geitenkaas in stukjes
¼ theelepel rasp van een citroen
klein beetje citroensap
1 eierdooier
zout en peper
Bereidingswijze
– Breng een pan water met zout aan de kook en doe de pasta erin. Kook deze al dente, dus niet te zacht.
– Doe ondertussen de olie in een bakpan en doe de knoflook erbij. Doe na een minuut de ui, de courgette en de helft van de basilicumblaadjes erbij. Voeg zout en peper toe. Zet op een laag vuurtje tot de courgettes gaar zijn, ongeveer 5 minuten.
– Giet de pasta af en bewaar 3 eetlepels van het warme water. Doe de pasta bij de courgettes samen met het water en roer goed. Zet het gas uit. Doe de geitenkaas, de rest van de basilicum, de citroenrasp en sap en het eigeel erbij. Roer direct het eigeel door de pasta zodat het goed meekookt. En klaar is je gerecht.