Sporten willen we allemaal, maar wie zegt dat we daar niet van mogen genieten? En hoe is dat nou leuker dan op een trampoline? Naast dat dit jouw innerlijke kind weer naar boven haalt, zitten er ook nog eens flink wat voordelen aan. Een superleuke én intensieve work-out, die je tegenwoordig ook gewoon in je eigen woonkamer kan doen.
Een normale trampoline ken je waarschijnlijk wel, maar de mini trampoline wordt ook steeds populairder. We vertellen je welke effecten deze sport heeft en hoe jij hier ook mee aan de slag kan gaan.
De voordelen van een mini trampoline
Het grootste voordeel ligt natuurlijk voor de hand: voor een grote trampoline heb je toch een achtertuin nodig, maar deze kleintjes passen ook in jouw appartement of op zolder. Een ander verschil is dat de mini trampoline vaak een ander veersysteem gebruikt, namelijk met elastieken in plaats van veren. Hierdoor is het springen minder belastend voor je knieën, gewrichten en rug. Zo kan je spieren kweken zonder dat je allerlei blessures oploopt.
Als je eenmaal bezig bent, zal je merken dat het springen een heerlijke meditatiesessie is. Mocht je iemand zijn die snel afgeleid is of vaak in jouw eigen gedachtes verdwaalt, dan is deze sport een manier om alles echt even los te laten. Het maakt je vrolijker en geeft ook je concentratie een boost. Een ideale work-out voordat je gaat werken of studeren dus! Is het lekker weer en heb je een tuin? Sleep ‘m dan mee naar buiten, heb je meteen even een frisse neus gehaald.
Aan de slag
De mini trampoline is een effectieve manier van bewegen: met een half uurtje springen kan je zelfs meer calorieën verbranden dan met hardlopen! En dat terwijl de impact op je gewrichten een stuk lager is. Lijkt deze sport je wel wat? Dan heb je allereerst natuurlijk een mini trampoline nodig. Je kan daarbij het beste kiezen voor eentje met elastieken vering. Er bestaan ook varianten met een steunbalk waar je je tijdens het springen aan vast kan houden, ideaal voor beginners.
Schrik niet: je eerste keer springen zal waarschijnlijk flink zwaar zijn. Het is niet gek als je jouw kuiten al na een paar minuten voelt branden. Bouw daarom rustig op! Voor je het weet sta jij een kwartier of misschien wel een half uur te jumpen. Ook al hoef je er echt niet altijd lang mee bezig te zijn. Je kan er ook een challenge van maken: zet ‘m in de woonkamer neer en spring elke keer als je erlangs loopt ‘even’ honderd keer. Zo tellen die minuten door de dag heen ook wel op.
Zoek online wel informatie over de juiste manier van springen. Zo is het bij deze kleine trampolines niet de bedoeling dat je heel hoog springt, zoals je op de grote variant misschien wel gewend bent. Zachtjes op en neer bouncen is de beste manier om heel jouw lichaam te trainen. Je voeten springen daarbij maximaal 15 centimeter de lucht in. Er zijn daarbij verschillende bewegingen die je kan doen, om al jouw spieren te activeren. Op YouTube vind je verschillende work-out videos die je uit kan proberen. Zo word jij fit op een manier die ook echt leuk is. En wie wil dat nou niet?