terug naar overzicht

Justitieel verpleegkundige

  • VUGHT
  • 33 - 40 uur
  • Extra functies

Justitieel verpleegkundige

Wat ga je doen?

Als justitieel verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor de zorg van gedetineerden. Je stelt verpleegkundige diagnoses en levert de zorg die de gedetineerde op dat moment nodig heeft. Jij bent altijd het eerste aanspreekpunt voor de gedetineerde wanneer hij of zij medische klachten heeft. Je stelt zelf de diagnose door de juiste vragen te stellen. Op basis daarvan bepaal je of je zelf de behandeling uitvoert of dat je hem of haar verwijst naar een ander discipline. Je werkt dan ook nauw samen met andere (gespecialiseerd) verpleegkundigen en medisch specialisten, maar ook met bijvoorbeeld de apotheek. Kortom: als justitieel verpleegkundige draag je bij aan optimale medische, mentale en sociale omstandigheden voor gedetineerden in Nederland.
De werkzaamheden van een justitieel verpleegkundige zijn erg veelzijdig. De gedetineerden komen bij jou op intakegesprek wanneer ze medische klachten hebben. Je verzorgt zelf een spreekuur en assisteert wanneer een gedetineerde op spreekuur gaat bij de arts. Jij stelt verpleegkundige diagnoses, coördineert de verpleegzorg in de gevangenis en levert de benodigde verpleegkundige zorg. Dit doe je allemaal volgens geautoriseerde protocollen. Jouw dagelijkse taken bestaan bijvoorbeeld uit het verzorgen van wonden en het toedienen van medicatie. Jij beheert tevens de inventaris en medicijnvoorraad. Naast de verpleegtechnische handelingen, ben je ook verantwoordelijk voor de administratie en het rapporteren van jouw zorg in het (elektronisch) patiëntendossier. Verder adviseer je over de benadering van (bepaalde) gedetineerden en voer je preventief beleid uit met betrekking tot bijvoorbeeld drugs en hygiëne.

Wat verwachten we van jou?

Je hebt (bij voorkeur) HBO- of MBO-verpleegkunde diploma met een interne bijscholing tot justitieel verpleegkundige
Je bent BIG-geregistreerd
Je hebt ervaring en affiniteit met het werken met mensen met psychiatrische problematiek en aantoonbare kennis van eerstelijns somatische zorg
Je kunt goed klinisch redeneren en daarnaar handelen
Je hebt een klantgerichte en flexibele houding en je kunt tactvol reageren in contact met patiënten met (ernstige) gedragsproblemen
Je kunt goed coördineren en samenwerken en als ‘spin in het web’ fungeren bij de medische dienst
Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar en bereid om in verband met de 24-uurszorg (dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten) te draaien. 

Wat bieden we jou?

Detachering of ZZP, beide is mogelijk
Salaris volgens CAO Rijk schaal 8
Persoonlijke begeleiding vanuit 1 intercedent.

deze vacature iets voor jou?

terug naar overzicht

Vacature informatie

  • VUGHT
  • 33 - 40 uur
  • Extra functies
ik heb interesse

Andere vacatures