Sinterklaas is het land uit en we bereiden ons voor op het einde van het jaar. Misschien ben je aan het werk op eerste kerstdag of vier je nieuwjaarsdag met je collega’s. Maak van je pauze dan een waar spektakel met een feestelijke lunch om op je werk van te smullen.
We zetten vijf lekkere lunchrecepten op een rijtje die het feestgevoel meebrengen naar je werk. Voor ieder wat wils! Zoek je een makkelijke maaltijd voor je avonddienst? Die vind je hier.
Crunchy carpaccio salade
Ten eerste: carpaccio. Een klassiek Italiaans voorgerecht dat je makkelijk transformeert tot een heerlijke salade. De knapperige sla wordt verrijkt met de carpaccio, zongedroogde tomaatjes, wat pijnboompitten en een gekookt eitje. Als kers op de taart gaat er een truffeldressing overheen. Als dat geen smullen wordt… Welke ingrediënten er in de salade gaan lees je hier. Al geef je er natuurlijk met gemak een eigen twist aan. Eet smakelijk!
Zalige zalmquiche met bieten
Deze zalmquiche is een echte verwennerij. Het heeft een krokante korst en een stevige vulling van gerookte zalm, bieten, couscous en rucola. Het komt allemaal samen in een overheerlijke quiche, die je makkelijk meeneemt naar je werk. Je staat er slechts vijftien minuten voor in de keuken, je oven doet verder het werk. Heel makkelijk dus! Hier lees je hoe je deze feestelijke quiche voor je lunch maakt.
Romige mosterdsoep
Vooral op koude winterdagen gaat een lekker soepje er wel in. Mosterdsoep is een heerlijk romige, hartverwarmende en stevige soep. Het wordt in meerdere Nederlandse regio’s opgediend als een traditionele soep. Eet deze heerlijke mosterdsoep bijvoorbeeld met een stokbroodje of een tosti. Zin in een nóg robuustere maaltijd? Dan kan je er knapperige spekjes aan toevoegen. In dit recept van tv-kok Miljuschka lees je hoe je de soep op tafel tovert.
Plaattaart met parmaham en truffeltapenade
Heb je nog wat bladerdeeg in de vriezer liggen? Dan is deze plaattaart met parmaham, rucola en truffeltapenade een echte verwennerij. Met slechts een handjevol ingrediënten staat er in een handomdraai een heerlijke taart op tafel. De combinatie van de parmaham en truffeltapenade geeft een rijke, karakteristieke smaak aan je lunchmomentje. Geen mogelijkheid om je lunch op te warmen? Geen zorgen, de taart is zowel warm als koud heel lekker.
Zoete aardappelsoep met knoflookcroutons
Fan van zoete aardappels? Dan is dit hét recept voor jou. De combinatie van zoete aardappel en paprika resulteert in een stevige, maar heerlijk romige soep. Dat maakt het de perfecte maaltijd op een kille dag. De levendige oranje kleur fleurt elke grijze dag op en de fluweelzachte bouillon verwarmt je van binnenuit. Om je lunch compleet te maken top je de soep af met zelfgemaakte knoflookcroutons. Dat wordt toch smullen!