Over anderhalve week is het alweer Pasen en dan is de paasbrunch natuurlijk weer onmisbaar. In deze blog vind je een aantal lekkere receptjes om het ultieme paasgevoel in huis te krijgen! Of je nou een ontbijtfan, lunch-lover, hartig type of zoetekauw bent, er staat sowieso iets voor jou op tafel.
Nu de restaurants en winkels waarschijnlijk nog even dicht blijven, vergt het wat creativiteit van onszelf om hier thuis een tafel vol lekkernijen te maken. Naast alle kant-en-klare paashaasbroodjes, chocolade-eitjes en verse paasstollen uit de supermarkt, is het ook een optie om zelf de keuken in te duiken.
Gevulde eieren
De klassieker tijdens Pasen: gevulde eieren. Super makkelijk om zelf te maken met dit recept!
Kook de eieren in ca 10 minuten hard. Laat ze onder koud water even schrikken, pel de eieren daarna en snijd ze dwars doormidden. Haal het eigeel er met een vorkje of lepel uit en doe dit in een kommetje. Prak dit met een vork zo fijn mogelijk. Voeg wat mayonaise, yoghurt, mosterd, paprikapoeder en kerriepoeder toe en meng het goed door elkaar. Doe het mengsel in een spuitzak en maak mooie toefjes in de uitgeholde eieren. Bestrooi met wat bieslook. Heb je zin in een extra luxe eitje? Maak dan vooral ook eens gevulde eieren met truffelmayonaise.
Blinitorentjes met gerookte zalm
Deze kleine pannenkoekjes zijn luchtig, feestelijk en hebben een luxe twist door de zalm!
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de blini’s over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de blini’s ca. 5 min. in het midden van de oven. Snijd de zalm in stukjes en een komkommer in plakjes. Meng daarna cottage cheese met peper. Beleg de blini’s achtereenvolgens met een plakje komkommer, de cottage cheese en de zalm. Maak acht torentjes. Garneer met tuinkers. Geen fan van cottage cheese? Dan is (zelfgemaakte) kruidenkaas ook een goede optie.
Zoete mini-quiches van krentenbrood
Kun jij niet kiezen tussen zoetigheid of wat hartigs? Maak dan deze heerlijke mini-quiches.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt 75 gram boter in een steelpan. Snijd de korstjes van het krenten-rozijnenbrood. Besmeer de sneetjes aan één kant met boter. Duw de sneetjes met de beboterde kant naar beneden voorzichtig in tien muffinholtes. Splits vervolgens drie eieren. De eiwitten worden niet gebruikt. Meng 35 gram bloem met 50 ml melk in een ruime kom tot een glad papje. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd een vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe het merg met 125 ml melk en het citroenrasp in een steelpan en breng tegen de kook aan. Voeg als het mengsel bijna kookt het bloemmengsel toe en roer snel glad. Klop de eidooiers erdoor. Verwarm al roerend 3 min. tot een dik, glad mengsel. Laat niet koken. Roer wat stroop door het mengsel. Neem de pan van het vuur en voeg naar wens slagroom toe. Verdeel de custard over de mini-quiches en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Bestrooi met poedersuiker en kaneel voor een feestelijke tint!
Mimosa cocktail
Champagneontbijt wordt met Pasen een echte mimosabrunch. Cheers!
Schenk verse sinaasappelsap in een champagneflûte. Vul voorzicht aan met een mousserende wijn (champagne, cava of prosecco), zorg dat het glas niet overstroomt. Roer de cocktail voorzichtig door en schenk er als laatste 1 tl Cointreau bovenop.
Ben je toch niet zo’n keukenprins(es)? Natuurlijk kun je er dan ook voor kiezen om de horeca te steunen door een kant-en-klare box te bestellen! Zo geniet jij moeiteloos van al het lekkers én steun jij jouw local. Voor €19,95 p.p. kan je bijvoorbeeld een paasborrelbox bestellen bij Soupa Doupa (excl. verzendkosten). Mail naar info@soupadoupa.nl met ‘Nursestation’ in het onderwerp om te bestellen. Dit is door heel het land mogelijk, tot en met maandag 29 maart.