Ontwikkeling

Ben jij klaar voor een Masterclass Klinisch Redeneren?

Werken aan je vaardigheden

Vakmanschap van een "goeie"

Als je al wat langer in de zorg rondloopt, dan weet je wat een verpleegkundige tot een “goeie” maakt. Goed zijn in je vak is dat je weet wat je doet, dat je begrijpt wat er gebeurt en dat je ook nog eens alles handig en snel kunt uitvoeren. Als je over die kwaliteiten beschikt, ben je een “goeie”.

Het belang van goede stagebegeleiding

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en ons wijkzorgteam krijgt een nieuwe stagiaire. Persoonlijk kijk ik altijd uit naar de komst van nieuwe stagiaires. Ze brengen een frisse blik met zich mee en ik leer altijd weer van ze.

Nieuwkomelingen

"Goedemiddag, ik ben Gilianne, Medisch Hulpverlener." Een vragende blik volgt en niet alleen vandaag moet ik mijn functie toelichten. Het valt mij sowieso op dat de meeste patiënten geen idee hebben wat voor mensen er op de ambulance werken

David Klein over de Masterclass Klinisch Redeneren

Hoe onderbouw jij jouw verpleegkundige interventies? Op basis van parate medische kennis of vaar je hoofdzakelijk op je ervaring en intuïtie? Idealiter koppel je beide vaardigheden met klinisch redeneren. Speciaal voor verpleegkundigen en verzorgenden IG is er een masterclass in het leven geroepen. Verpleegkundige David Klein nam de proef op de som en deelt zijn ervaringen.

Onderbouwen van verpleegkundige besluiten

‘Verdriet na overlijden mag er zijn, je bent ook maar een mens’

Serie: een bijzondere beleving met een cliënt

Wat als de band tussen jou en de cliënt zo sterk is, dat je na zijn of haar overlijden in een rouwproces belandt? Het overkwam sociaal pedagogisch hulpverlener en verzorgende Judith Spierings (37). Haar manager was rechtlijnig: ‘Huilen hoeft niet, dat is onprofessioneel.’

Aan de andere kant van het bed

Serie: een bijzondere beleving met een cliënt

Verpleegkundige Liesbeth Bruinekool betoogt: stap met een open houding naar een patiënt en oordeel niet te snel. Een voormalig arts leerde haar anders denken en dat veranderde haar benadering naar patiënten.

De 8 verspillingen van LEAN

Jullie irriteren je vast rot elke dag, als je met zo’n blik naar processen kijkt?

Deze vraag wordt ons als LEAN consultants vaak gesteld.

Verliefd worden op oudere leeftijd, het kán

Rubriek: een bijzondere beleving met een cliënt

Verpleegkundige Yvonne Erduran (54) werd toeschouwer van een liefdesrelatie binnen de zorgvilla waar ze werkt. Tijdens haar carrière zag ze: seksualiteit bij ouderen houdt niet op, maar een pure, prille liefde is zeldzaam. 

Pagina's

Abonneren op RSS - Ontwikkeling