Loopbaan

Werken in de GGZ is zo gek nog niet!

Toen ik aan de wieg van mijn carrière stond, ik was nog maar een kind van 17, heb ik lang nagedacht over welke richting ik als verpleegkundige op zou gaan. Ik ging starten met een BBL-traject (beroeps begeleidende leerweg) en moest kiezen tussen een contract bij een ziekenhuis of een grote instelling binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Omdat ik destijds nog de ambitie had om ambulanceverpleegkundige te worden, koos ik logischerwijs voor het ziekenhuis. Daarnaast had ik een soort abstract beeld van de GGZ, waar ik alleen maar bang van werd.

Van Koninklijke Luchtmacht naar de SEH

Meriora werkte 22 jaar bij de Koninklijke Luchtmacht, tot ze ineens van baan veranderde. In het eerste deel lees je hoe ze die keuze maakte.

Een dag uit het leven van .....

Informatieavond RAVU 3 december in Bilthoven

Aangenaam kennis te maken 

Welkom op de ambulance: 'Geen dag is hetzelfde'

Iedere maand schrijft Medisch Hulpverlener Ambulancezorg Gilianne (30) over het leven van een BHM'er. Het eerste deel van dit verhaal lees je hier.

Een nieuw leven: na 22 jaar van baan veranderen

Iets minder dan een jaar geleden heb ik de beslissing genomen om na 22 jaar dienst de Koninklijke Luchtmacht te verlaten. 22 jaar met ups en downs, met vele mooie, maar ook heftige momenten en ervaringen. Een leven waarin ik bijzondere en dierbare vriendschappen heb opgebouwd.

22 jaar met een diversiteit aan werkzaamheden waarvan ik altijd heb gezegd dat het de mooiste baan was die ik kon doen. Zowel tijdens werkzaamheden in Nederland, maar ook tijdens oefeningen en vier uitzendingen.

Geen zuster en geen dokter, maar wat dan wel?

Zes weken geleden startte ik als verpleegkundige in opleiding tot specialist (VIOS) binnen een van de verpleeghuizen van de organisatie waar ik reeds werkte. Wat een gave uitdaging en wat mooi dat ik de kans krijg om mezelf te ontwikkelen tot verpleegkundig specialist. Maar dat gaat niet zonder veel vragen.

Werken bij DNZ

Cynthia Liesdek werkt als psychiater bij DNZ en vertelt over haar ervaringen uit het werkveld.

Als psychiater werk in bij De Nieuwe Zorg (DNZ): een nieuw concept om een maatschap met zorgprofessionals in te zetten op klinische afdelingen. Graag vertel ik iets meer over mijn motivatie om hier aan de slag te gaan.

Werken in oorlogsgebied: “Het is onvergelijkbaar met Nederland”

Wat als een zwaargewonde patiënt amputatie van zijn been weigert? En je zijn taal niet spreekt? Het overkwam verpleegkundige Ans Groen, toen ze voor het Rode Kruis acht maanden in Zuid-Soedan op missie was en zich ontfermde over oorlogsgewonden.

Even tijd voor een praatje

Ik ga als verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis eigenlijk altijd met plezier naar mijn werk. Het is hard werken, maar met heel veel waardering en dat is waar ik het voor doe.

Afgelopen week waren de leerlingen er voor het laatst. Ik werkte nog één dienst samen met een leerling die inmiddels was geslaagd voor haar hbo-v. De leerling nam de verantwoordelijkheid voor alle patiënten wat er voor mij voor zorgde dat ik wat meer op de achtergrond en met andere dingen bezig kon. En wat was dát even fijn. Ik had eindelijk eens écht tijd voor de mensen.

Een dag als BMH'er: welkom op de ambulance

Iedere maand schrijft Medisch Hulpverlener Ambulancezorg Gilianne (30) over het leven van een BHM'er. 

Pagina's

Abonneren op RSS - Loopbaan