Algemeen

NurseStation Verpleegkunde Agenda 2020 nu te koop!

Hij is er weer! Dé agenda voor jou als verpleegkundige, voor het jaar 2020. De NurseStation Verpleegkunde Agenda. Bestel 'm nu hier voor de actieprijs van €6,95!

Werken in de GGZ is zo gek nog niet!

Toen ik aan de wieg van mijn carrière stond, ik was nog maar een kind van 17, heb ik lang nagedacht over welke richting ik als verpleegkundige op zou gaan. Ik ging starten met een BBL-traject (beroepsbegeleidende leerweg) en moest kiezen tussen een contract bij een ziekenhuis of een grote instelling binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Omdat ik destijds nog de ambitie had om ambulanceverpleegkundige te worden, koos ik logischerwijs voor het ziekenhuis. Daarnaast had ik een soort abstract beeld van de GGZ, waar ik alleen maar bang van werd.

Win een weekje weg!

Zorgmedewerkers zijn harde werkers, dat weten wij natuurlijk maar al te goed. Het is rennen, vliegen, vallen, opstaan en weer doorgaan. Naast je baan heb je ook nog een huishouden te runnen, moet je een studie volgen of doe je er misschien zelfs wel vrijwilligerswerk bij. Hoe dan ook, jij bent een kei!

Financiële hulp voor besmette zorgverleners

De angst was te zien in de ogen van het zorgpersoneel. Want wat als je als verpleegkundige of verzorgende op de intensive care komt te liggen door corona? Of erger nog: komt te overlijden. Hoe los je het financiële gat op, voor jezelf of je nabestaanden?

‘De verslavingszorg heeft naast herstel en terugval nog een derde optie’

Het is juli en bloedheet. Ik werk nu drie maanden in de klinische verslavingszorg. Op de gang klinkt het tikken van een stok op het linoleum en een luid gefluit waar een zangvogel bij verbleekt. Kees komt het kantoor binnen stappen. “Hallooo!” roept hij luidkeels. 

Zorg verlenen in het buitenland

Met tien jaar ervaring als verpleegkundige in het ziekenhuis, ben ik wel gewend om in teamverband te werken. Ik kan altijd een beroep doen op mijn collega’s en heb een heel team achter me staan. Maar wat als je dat niet hebt en je ook nog eens in een vreemd land werkt? Dat overkwam mij tijdens mijn eerste week in Thailand.

Zo nauwkeurig worden pillen gemaakt

Apotheker Camiel Jonk schrijft in zijn columns over situaties rondom medicijngebruik waar hij zich over verwondert

Verreweg het grootste deel van mijn loopbaan als apotheker heb ik in de farmaceutische industrie gewerkt. Ik heb dat altijd met heel veel plezier gedaan. De inspecties bij samenwerkende bedrijven zijn voor mij altijd het meest interessante onderdeel van mijn werk geweest.

Psychiater: “De zorg wordt beter van systemen die op elkaar aansluiten”

Psychiater Hans Vermeulen runt zijn eigen kleine praktijk in Amsterdam, waar hij zich richt op het behandelen van cliënten met o.a. ADHD of autisme. Daarbij vindt hij het belangrijk om aandacht en geduld te hebben.

Besmette verpleegkundige: “Coronabescherming volgende keer beter”

Verpleegkundige David Klein werkte dit voorjaar fulltime op de corona-afdeling, totdat hij het virus zelf kreeg. Iedereen deed wat ‘ie kon, maar met de kennis van nu had de bescherming beter gekund, stelt hij.

Zzp’er worden: zo begin je

Je werkt graag in de zorg en bent blij met je vaste baan. Maar dan begint het toch te kriebelen. Je ziet een leuke opdracht of hoort het enthousiasme van zzp’ers om je heen. Misschien moet jij je ook eens aan die stap gaan wagen? Maar hoe pak je dat toch aan.. Verpleegkundige Nikita werkt als zzp’er en vertelt je in deze serie alles wat je moet weten.

Pagina's

Abonneren op RSS - Algemeen