Algemeen

ANIOS/Physician Assistant MRC Doorn

Het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg is op zoek naar een Physician Assistant of ANIOS m/v (38 uur per week) per 10-6-2019 voor 3 maanden. 

Verpleegkundigen kiezen massaal voor zon en strand tijdens vakantie 

Vakantiegeld wordt besteed aan welverdiende vakantie

Maar liefst 60% van de verpleegkundigen en verzorgenden geeft hun vakantiegeld ook daadwerkelijk uit aan vakantie. De voorkeur gaat uit naar een zonnige bestemming, waar ze het liefst relaxen op het strand of bij het zwembad. Een welverdiende vakantie vieren ze het liefst in Nederland, gevolgd door Griekenland en Spanje als populaire vakantiebestemmingen. Dit blijkt uit een online survey van uitzend- en thuiszorgorganisatie HappyNurse naar de vakantievoorkeuren van zorgprofessionals*.

U vraagt, wij draaien

Vraaggerichte zorg, vraaggericht werken.. Termen die in de zorg van tegenwoordig vaak voorbij komen. Zeker in de organisatie waar ik werk. Wij werken vraaggericht, dat is een van onze speerpunten. 

Met Kelly een dagje mee; de boeken induiken ....

Naast de intervention mapping waarover ik vorige week schreef, hebben we ook nog de kennistoets dit lopende blok.

De kennistoets is opgesplitst in een aantal onderdelen: AFPF (anatomie, fysiologie, pathologie, en farmacologie), verpleegtechnische vaardigheden, casus gestuurd onderwijs en ondersteunend onderwijs. De toets bestaat uit 75 vragen. Hiervoor staat een tijdsduur van 90 minuten. 

Klinisch redeneren bij het valentijnsdiner 

14 februari, ook wel bekend als Valentijnsdag. Een dag om tijd te spenderen met je geliefde, om ze eens in het zonnetje te zetten of om eens wat extraʹs te doen voor de ander. Voor velen ook een dag om dit alles juist niet te doen, als een soort protest tegen de commercie van de liefde. Ik had, voor het eerst sinds tijden, wél plannen afgelopen Valentijsdag. Bij mij stond er een toch enigszins romantisch diner op de planning. Omdat we tegenwoordig allemaal vrijdenkers zijn heb ik me niet gebonden aan slechts één date voor de avond.

Spreken is zilver, zwijgen is…

Als verpleegkundige maak je best wat mee. Veel zorgverleners gaan al jong het vak in. De patiënten waar je mee werkt zijn ziek. De ene patiënt is uiteraard zieker dan de andere patiënt maar dat ze zorg nodig hebben geeft al aan dat er iets mis is. Als verpleegkundige word je al snel geconfronteerd met een hoop ellende, trieste casussen en soms ook met de dood. In de zorg word je al snel volwassen.

Handen op je rug

Een onverwachts telefoontje

De tweede week van mijn nieuwe stage is begonnen. De eerste twee weken loop ik mee met verschillende collega’s. Zo kunnen de cliënten mij  leren kennen, en ik hen. Ook kan ik meteen observeren hoe mijn collega’s de cliënten benaderen.

Valentijnsdag, liefde maakt gezond …. Maar ook dik ..

De dag is aangebroken, Valentijnsdag. Vandaag, veertien februari, wordt al sinds de Middeleeuwen gezien als de dag waarop je een geliefde een beetje extra aandacht geeft. Waar de een tegenwoordig Valentijnsdag beschouwt als een commerciële bende en klef gedoe, pakken anderen groots uit. Desalniettemin valt te concluderen dat Valentijnsdag draait om 1 ding: liefde.  

Dyslexie op de werkvloer- deel 3

Ik dyslexie? ….. Nooit gedacht!

Dit voorjaar kwam Mariëtte bij mij in mijn dyslexiepraktijk Keerpunt in Laren.

Happy zorgprofessionals volgens HappyThermometer verdieping deel 1

Zorgprofessionals staan in hun werk steeds meer onder druk. Veranderende wet- en regelgeving, stijgende macht van verzekeraars, de vergrijzing van de samenleving en technologische ontwikkelingen dragen bij aan grote veranderingen in de zorg. Deze ontwikkelingen hebben impact op het psychologische welzijn van  verpleegkundigen.

Pagina's

Abonneren op RSS - Algemeen