Zomertips van Kelly: Zelfverzekerd je bikini in!

De vakantie is voor de meeste mensen net begonnen, of moet nog van start gaan.  Zon, zee en strand. Heerlijk zul je denken, maar dat geldt niet zo voor iedereen. Namelijk weer de bikini in.. Voor sommigen een fijn gevoel, maar voor de ander een obstakel

Deze tijd met social media, slanke vrouwen op voorpagina’s door strenge eisen van de mode industrie of alle bewerkingsapps zoals facetune, maakt veel vrouwen onzeker. 

Als ik zelf mijn instagram open, zie ik healthy smoothies voorbij komen,  vrouwen die 7 keer per week in de gym staan en selfies maken van hun perfect getrainde sixpack en allemaal afslank diëten. Vreselijk vind ik het. Maar voor wie doen ze het? Voor hunzelf of voor de social media? Wat houdt het eigenlijk allemaal in? Het is toch belangrijk dat je fijn in je vel zit, of je nu heel slank bent, wat voller of plat gezegd dik. Het gaat allemaal om de body positivity.

Body positivity, een term wat veel wordt gebruikt de afgelopen maanden. Hoe kun je zelf ‘body positivity” krijgen? En kun je zelfverzekerd je bikini in? Ik heb het uitgezocht en geef jullie graag een aantal tips!

1.Weet waarom je in bikini wilt gaan:

Er wordt vaak gekeken naar ik ben niet mooi, te dik, te wit, striae etc”, maar het is belangrijk om te weten waaromje in je badkleding wilt gaan. Het gaat niet om bruin zijn, knap en strak zijn, nee het gaat om ‘genieten, een fijne tijd hebben en natuurlijk voor de fijne verkoeling’, want wat een hitte!! 

2.Stop met vergelijken:

STOP met het vergelijken van jezelf met iemand anders. Bijna alle vrouwen doen dit, maar het is nergens voor nodig en je wordt er alleen maar onzeker van. Je bent prachtig zoals je bent! Geniet van de dingen om je heen. Het lekkere weer, de mooie natuur en je lieve vrienden/familie.

3.Scoor de juiste bikini!

Het allerbelangrijkste wat ik vind is het goed voelen in je bikini of badpak. Investeer in een goede bikini of badpak welke perfect bij jouw lichaam past (beter 2 goede dan 5 slechte). Pas ook alles aan, want misschien is een model wat je niet in je hoofd had juist wel goed bij jouw figuur. Laat je adviseren bij een lingeriezaak. Doen!

4.Maak gebruik van accesoires

Voel je je toch nog onzeker en kaal in je bikini? Pimp jezelf dan wat op. Accessoires zijn daarbij de key! Een zonnebril is bijvoorbeeld niet alleen een goede bescherming maar het is ook een leuk accessoires. Ook kun je natuurlijk een leuk petje op doen, een paar opvallende oorbellen in, een leuk strandkleed mee of een mooie bijpassende strandjurk aan.  Je kunt jezelf op deze manier wat aankleden. En belangrijk hierbij is dat je je ook niks aantrekt van wat anderen ervan vinden. Iedereen heeft altijd een mening; “geen make-up op in de zon” is er 1 wat ik vaak hoor. Nou, als ik dat wil omdat ik me daardoor prettiger voel in mijn bikini dan doe ik dat! Trek je dus niks aan en ‘pimp’ jezelf zodat jij je lekker voelt in je bikini. You go girl!

En tot slot:

Hoe je er ook uitziet, het allerbelangrijkste is dat je je accepteert zoals je bent. Of je nou striae, putjes in je benen of geen strakke buik hebt. Wees blij en trots op jezelf. Je bent prachtig wie je bent en geniet ervan! En tuurlijk heeft iedereen zo zijn onzekerheden, maar dat hoort erbij. 

 

Ik hoop dat jullie wat hebben aan mijn tips. Heel veel plezier op vakantie en you go girls! Zelfverzekerd je bikini in :D.

Liefs, Kelly

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!