Zeven series om lekker bij te ontspannen

Als zorgprofessional heb je het druk. Dagdiensten, nachtdiensten, oproepdiensten, soms lijkt het werk niet op te houden. En met de heftige coronaperiode is het nu soms des te lastiger om alles thuis even van je af te schudden. We geven je daarom graag wat ontspanningstips. Vandaag: zeven series waar je echt even bij kan relaxen.

En om dat goed te kunnen, voldoet elk van deze series aan twee simpele eisen. De verhalen moeten vooral lekker makkelijk wegkijken. En afleveringen van een uur of langer, daar doen we natuurlijk niet aan.

1. One Day at a Time

Deze vrolijke sitcom gaat over een Cubaans-Amerikaanse familie met sterke persoonlijkheden en hilarische situaties. De personages zitten zo goed in elkaar dat je al snel met ze meeleeft. Het is voornamelijk een komedie, maar er zitten ook wat diepere lagen in. Toevallig is mama Penelope zelf ook nog eens een verpleegkundige! Helaas is One Day at a Time na vier seizoenen gecanceld, omdat te weinig mensen naar dit pareltje keken. Maar de 45 gemaakte afleveringen heb je voor je het weet verslonden!

 Tijd: 30 minuten, platform: Netflix

2. Friends

Deze klassieker mag natuurlijk niet ontbreken. Een fijne komedie over een hechte vriendengroep die nog steeds heerlijk is om naar te kijken. Je hoeft er niet bij na te denken en de afleveringen zijn lekker kort. Alle tien seizoenen staan sinds kort weer op Netflix, dus hiermee kan je voorlopig nog wel even vooruit!

Tijd: 22 minuten, platform: Netflix

3. Awkward

De onzichtbare tiener Jenna begint op te vallen op school, nadat ze een ongeluk heeft gehad. Het is alleen niet de soort aandacht waar ze op gehoopt had.. De serie volgt alle gênante, grappige en dramatische momenten in het leven van Jenna. Het zijn precies die tienerproblemen waarvan je nu denkt: ‘Ach meid, maak je er niet zo druk om’.

Tijd: 22 minuten, platform: Videoland

4. Designated Survivor

Een meeslepende dramaserie over een politicus die ineens president wordt, als het hele kabinet omkomt tijdens een terroristische aanslag. Maar wie zit erachter? En hoe bouwt 'ie alles uit het niks weer op? Vooral de eerste twee seizoenen zitten erg goed in elkaar. Het enige gevaar: zodra je de eerste aflevering kijkt, kan je ‘m bijna niet meer uitzetten.

Tijd: 43 minuten, platform: Netflix

5. Cougar Town

Klaar met Friends? Kijk dan vooral deze ietwat foute komedie met een van de oude Friends-actrices. Jules (Courtney Cox) is een gescheiden moeder van een puber en probeert haar leven opnieuw op te bouwen. Ze is ongemakkelijk, drinkt iets teveel wijn en maakt soms tenenkrommende grappen. Datzelfde geldt overigens voor haar hele vriendengroep. Toch passen ze perfect bij elkaar. En verschillende andere Friends-acteurs komen af en toe met een klein gastrolletje voorbij.

Tijd: 22 minuten, platform: Videoland

6. Iedereen is gek op Jack

Een wat oudere, Nederlandse serie met hoofdrollen voor o.a. Linda de Mol en Jeroen van Koningsbrugge. Stap in de Amsterdamse familie die met z’n allen naar Almere verhuist. Jacks ouders en broer zitten het gezin soms iets teveel op de huid en dat leidt weer tot komische momenten. Het is een remake van de Amerikaanse sitcom Everybody Loves Raymond, vertaalt naar typisch herkenbare Nederlandse familiesituaties.

Tijd: 25 minuten, platform: Videoland

7. Grace and Frankie

Een grappige serie over twee oudere stellen die ineens uit elkaar vallen, omdat de mannen al langer een relatie met elkaar blijken te hebben. De vrouwen van de groep, Grace en Frankie, zijn elkaars tegenpolen. De een stijf en sarcastisch met een voorliefde voor wodka, de ander een hippie met gekke gewoontes en impulsieve uitspattingen. De twee moeten het vanaf nu met elkaar redden. Maar dat loopt niet altijd even lekker.

Tijd: 30 minuten, platform: Netflix

Bonus: Cheer

Deze serie heeft iets langere afleveringen, maar moeten we ook echt nog even met je delen. Het was misschien wel dé gouden toevoeging van het afgelopen jaar. Aanvankelijk denk je misschien: ‘Oh, een simpele docuserie over een cheer squad’, maar al gauw word je volledig meegesleept in het verhaal. De aanstekelijk positieve Jerry is het lichtpuntje van de show en de situatie van de verschillende leden grijpt je aan. Wedden dat jij ze bij de laatste aflevering vanaf de bank ook keihard zit aan te moedigen?

Tijd: 60 minuten, platform: Netflix

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!