Werken in de GGZ is zo gek nog niet!

Toen ik aan de wieg van mijn carrière stond, ik was nog maar een kind van 17, heb ik lang nagedacht over welke richting ik als verpleegkundige op zou gaan. Ik ging starten met een BBL-traject (beroeps begeleidende leerweg) en moest kiezen tussen een contract bij een ziekenhuis of een grote instelling binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Omdat ik destijds nog de ambitie had om ambulanceverpleegkundige te worden, koos ik logischerwijs voor het ziekenhuis. Daarnaast had ik een soort abstract beeld van de GGZ, waar ik alleen maar bang van werd.

In de praktijk liep het net even anders. Ik werd moeder, maakte mijn opleiding af en kwam erachter dat het ziekenhuis toch niet helemaal mijn ding was. Pas na tien jaar durfde ik echter pas te kiezen voor verandering. Ik was toen 27 jaar. Inmiddels had ik de nodige werkervaring opgedaan en begrijp me niet verkeerd, ik heb echt wel genoten van het werk, de ontzettend interessante casestudies en het geweldige team dat ik had. 

Een aanvraag voor een GGZ instelling

Die verandering vond ik in het ondernemerschap. Ik bedacht een bedrijfsnaam, schreef me in bij de KVK en ging van start. Aanvankelijk kwam ik vooral in verpleeghuizen en de thuiszorg terecht en ook dat maakte me niet echt gelukkig. Zeg maar gerust doodongelukkig. Maar net toen ik de hoop had opgegeven, kwam er een aanvraag via een bemiddelingsbureau binnen voor een GGZ-instelling.

Ik weet niet of het intuïtie was, maar die mail had zo’n onwijze aantrekkingskracht dat ik het maar niet uit mijn hoofd kreeg. Ik besloot te reageren en voor ik het wist had ik een afspraak voor een kennismaking.

“Ik schaamde me omdat mijn beeld zo ontzettend zwart-wit was.”

Een beetje onwennig en gespannen liep ik over het erf. Waar zou ik in hemelsnaam terechtkomen? Nog geen uur later zat ik met een collega en de cliënten in het zonnetje. Even later aten we samen, hielden een dagsluiting en had ik de meest diepgaande gesprekken met cliënten.

Toen ik thuis kwam voelde ik me voor het eerst niet compleet leeggezogen maar juist vol energie en enthousiasme.  Ik was er nogal van onder de indruk. Maar ik voelde ook schaamte, want mijn beeld van de GGZ was zo ontzettend zwart-wit.

Ik wil alleen nog maar binnen de GGZ werken

Hoe dan ook, ik kwam erachter dat de GGZ en ik een perfect match zijn. Ik had nooit gedacht dat ik enkel door middel van wat reflectie, goede gesprekken, menselijkheid en een hoop humor zo van betekenis kon zijn. Wat een eyeopener! Heel eerlijk? Dit smaakt naar meer. Ik wil meer ervaring opdoen en eigenlijk alleen nog maar binnen de GGZ werken. De geestelijke gezondheidszorg… die is zo gek nog niet!

Ben jij zorgprofessional en op zoek naar de inhoudelijk mooiste opdrachten in de GGZ? 

DNZ heeft dé opdrachten en vacatures voor Psychiaters en Verpleegkundigen als ZZPer of in vast dienstverband.

 

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!