Werken bij DNZ

Cynthia Liesdek werkt als psychiater bij DNZ en vertelt over haar ervaringen uit het werkveld.

Als psychiater werk in bij De Nieuwe Zorg (DNZ): een nieuw concept om een maatschap met zorgprofessionals in te zetten op klinische afdelingen. Graag vertel ik iets meer over mijn motivatie om hier aan de slag te gaan.

Uit onvrede over de zorg ben ik jaren geleden als zzp’er gaan werken. Ondanks mijn twee registraties kon ik mijn ei gewoon niet kwijt. In de meeste GGZ-organisaties is er een managementgroep die bepaalt welke koers de organisatie moet varen, waardoor er geen ruimte meer was om mezelf verder te ontwikkelen.

Op een gegeven moment sta je dan voor een keuze. Je kan meegaan in deze koers of ergens anders gaan werken. Ik koos voor het laatste. Als zzp’er krijg ik de kans om in verschillende organisaties rond te kijken. Daardoor heb ik ook een beter beeld van wat er wel en niet goed gaat binnen de GGZ.

De administratie en organisatie is bijvoorbeeld erg belangrijk. Net zoals de manier waarop zorgprofessionals worden ingezet. Denk daarbij aan de verschillende taken en bevoegdheden van elke behandelaar. Ik heb in organisaties gewerkt waar de psychiater alles zelf moet regelen: van aanmelden bij een behandelteam tot het maken van een ontslagbrief. Verpleegkundig specialisten zijn bevoegd om medicatie voor te schrijven, maar mogen dat niet altijd van hun werkgever. Want de psychiater is de hoofdbehandelaar en niemand wil of mag teveel verantwoordelijkheid nemen.

Dit is een voorbeeld van een ideale situatie voor een reorganisatie van DNZ. Het behandelteam krijgt nieuwe input zodat het weer goed gaat functioneren. De psychiater kan taken delegeren, zonder dat het tot weerstand leidt. En behandelaren worden weer enthousiast om voor een organisatie te werken.

Natuurlijk kan een reorganisatie van buitenaf vrij ingrijpend voelen. Het is dan ook altijd de vraag in hoeverre dit door het team wordt toegelaten. Een goede samenwerking is daarom erg belangrijk.

Ben jij zorgprofessional en op zoek naar de inhoudelijk mooiste opdrachten in de GGZ? 

DNZ heeft dé opdrachten en vacatures voor Psychiaters en Verpleegkundigen als ZZPer of in vast dienstverband.

 

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!