Reizen én een baan in de zorg: durf te dromen!

De afgelopen tien jaar ben ik werkzaam als verpleegkundige in het ziekenhuis. Naast mijn werk ontwikkelde zich bij mij een passie voor reizen. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat er voor mij meer was dan alleen maar werken in de zorg. Ik ging op zoek naar een manier om mijn baan te kunnen combineren met mijn passie voor reizen. In het eerste deel lees je hoe ik dat aan heb gepakt.

Inmiddels had ik mijn vaste baan in de zorg opgegeven om te gaan reizen en werken in het buitenland. Drie maanden lang heb ik een kijkje in de keuken van de gezondheidszorg op Aruba mogen nemen. Ik had een geweldige tijd en keerde daarna terug naar ons kikkerlandje om mijn werk als verpleegkundige weer op te pakken.

Flexwerk, detachering of zzp’er?

Tijdens mijn tijd in Aruba ben ik na gaan denken hoe nu verder. Ik wist zeker dat ik het reizen nog niet op wilde geven en verdiepte me in mijn mogelijkheden. Een vaste baan binnen één team leek voor mij op dat moment geen optie, maar wat dan wel? Een baan via de flexpoule, werken via een detacheringsbureau of als zzp’er? Op die manier zou ik wellicht meer vrijheid hebben om mijn werk in de zorg te kunnen combineren met reizen.

Vanuit Aruba nam ik contact op met verschillende detacheringsbureaus om te informeren naar de mogelijkheden. Het liefst keerde ik terug naar mijn oude vertrouwde afdeling, maar dan was ik weer in dezelfde situatie als voordat ik mijn ontslag indiende. Ik nam contact op met de flexpoule van mijn oude ziekenhuis en besprak met hun mijn dilemma en mogelijkheden.

De kaarten lagen op tafel en mijn opties waren helder. Via een detacheringsbureau zou er voldoende werk zijn met tevens de mogelijkheid tot tijdelijke detacheringen om tussendoor te kunnen reizen. Ook via de flexpoule van mijn ziekenhuis zou er voldoende werk zijn met tevens de mogelijkheid tot detachering op één vaste afdeling. Tussendoor zou ik dan eventueel kunnen gaan reizen.

Voor mezelf was al vrij snel duidelijk dat ik liever één vast plekje zou willen dan losse diensten op verschillende afdelingen. Zo zou ik voor mezelf wat meer vastigheid creëren met daarnaast de mogelijkheid tot diepgang in mijn patiëntenzorg.

Via een detacheringsbureau terugkeren naar mijn oude afdeling zou lastig zijn. Het zou me wellicht wel meer mogelijkheden bieden om te reizen, met daarbij een hoger salaris. Tijdens strandwandelingen liet ik mijn gedachten erop los en hakte ik de knoop door. Voor mij was het oude vertrouwde meer waard dan flexibiliteit of salaris. Ik was blij met mijn keuze en keek ernaar uit om weer aan de slag te gaan.

Weer terug in Nederland

Na ruim drie maanden begon ik in juli via de flexpoule aan een detacheringsperiode van een half jaar op mijn oude afdeling. Na acht maanden weg te zijn geweest kreeg ik een warm welkom en werd er veel geknuffeld. Ik pakte de draad weer op en was blij met mijn keuze.

Ondanks dat het team veel was veranderd, voelde het nog steeds heel vertrouwd. Het was net of ik niet was weggeweest! Ik maak geen deel meer uit van het vaste dreamteam maar voelde me hierdoor zeker niet minder welkom. Ik ga weer met energie en plezier naar mijn werk en heb nu even de ruimte om na te denken over mijn volgende stap.

Wat doe ik nu?

Eind december liep mijn waarneming af en nam ik opnieuw afscheid van mijn lieve collega's. Ik besloot drie maanden onbetaald verlof te nemen met als doel opnieuw als verpleegkundige te kunnen gaan werken op Aruba. Helaas lukte het me niet om dit na meerdere sollicitaties voor elkaar te krijgen, dus bedacht ik een plan B. Een concreet plan was er op dat moment nog niet, maar ik was ervan overtuigd dat dit gaandeweg wel zou gaan komen.

Inmiddels zijn er onverwachts nieuwe ontwikkelingen op mijn pad gekomen. Op het moment dat ik op het punt stond om het vliegtuig in te stappen naar Thailand, werd ik gebeld door het ziekenhuis op Aruba dat ik was aangenomen en per half april kon aansluiten voor een periode van zes weken. Daarnaast heb ik een trainingsweekend gevolgd om te kunnen werken als reisleider, waarvoor ik in maart mijn eerste reis naar Zuid-Afrika zal gaan maken. Mijn onbetaald verlof heb ik zonder problemen weten te verlengen.

Ik heb geen enkel moment spijt gehad van mijn keuze om voor de flexpoule te gaan werken. Dit geeft mij de vrijheid om mijn werk te combineren met reizen en te kunnen doen waar mijn hart ligt.

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!