Met een cool hoofd de zomer door

 

Elke zorgverlener zal herkennen dat in de vakantietijd het rooster met moeite sluitend word gemaakt. Er worden van tevoren met elkaar afspraken gemaakt. Hoe lang de vakanties maximaal mogen duren en wie wanneer  met vakantie kan. Creatieve manieren worden verzonnen om vakantiekrachten binnen te halen en stagiaires worden aangemoedigd om vakantiewerk te komen doen.

Maar wat als dit niet lukt of als er ondanks deze maatregelen nog niet genoeg handen aan het bed zijn? Een lastige situatie, waarbij de oplossing vaak niet voor het oprapen ligt.

Ondanks dat we niet altijd bij kunnen dragen aan een oplossing om de gaten in het rooster op te lossen kunnen we elkaar wel helpen om zo goed mogelijk door deze periode heen te komen. Heel belangrijk is om elkaar niet uit het oog te verliezen. Laat je niet lijden door de drukte, maar probeer ook om te zien naar je collega’s. Hoe mooi is het als je elkaar op de been kunt houden door ondanks de drukte om te zien naar elkaar. Soms doet een gemeend compliment zo veel meer met iemand dan een lang gesprek. Of geeft een schouderklopje iemand weer even een boost om door te gaan. Een goed bedoeld gebaar kan soms al zo veel met iemand doen.

Om een ander zo goed mogelijk door deze periode heen te kunnen helpen is het van belang dat jezelf ook goed in je vel zit. Gun jezelf tijd om te kunnen ontspannen en te genieten van dingen die je leuk vindt. Laat je vooral niet lijden door de druk die vaak extra gevoeld wordt in de zomerperiode. Probeer prioriteiten te stellen, zodat in tijden van een krappe bezetting alle belangrijke dingen toch gebeuren.

Houd je hoofd in de zomer cool. Geniet van het bijzondere werk wat je voor een ander mag doen!

 

Door Stefanie Brons, bijna 3 jaar gediplomeerd als MBO Verpleegkundige. Zij werkt bij een verpleeghuis met dementerende ouderen en in de thuiszorg. In september gaat zij met de HBO-V starten.

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!