Hoe word ik zorgondernemer bij HappyNurse? – de start

 

Als je (thuis)zorgondernemer wordt van HappyNurse, start je als zelfstandig ondernemer je eigen bedrijf op, een uitzendbureau of een thuiszorg wijkteam, en daarbij gebruik je het concept, de middelen en de werkwijzen van HappyNurse, de franchisegever. In feite stap je op een rijdende trein omdat heel veel al voor je geregeld en ontwikkeld is en de naamsbekendheid er al is. Maar toch begin je voor jezelf. Veel bedrijven werken zo, denk aan MacDonalds, Hema, Starbucks, Olympia uitzendbureau, et cetera.

Je kunt (thuis)zorgondernemer worden door je CV en je motivatie op te sturen. Vervolgens wordt je gebeld voor een eerste korte intake. Dan plannen we een kennismakingsgesprek. Het kennismakingsgesprek duurt een uur en daarin wordt je globaal uitgelegd hoe het ondernemen bij HappyNurse in elkaar zit. Je kunt dan al je vragen stellen. Als je daarna enthousiast bent, en je omgeving ook, volgt een tweede gesprek over het contract en over de financiële exploitatie. Daarna kan er een persoonlijkheidstest worden gedaan om te kijken waar je kwaliteiten liggen en of die passen in het profiel van franchisenemer, of dat er punten zijn waarop je begeleiding nodig zult hebben. Daarna besluiten jij en HappyNurse of de samenwerking van start kan gaan en wordt de franchiseovereenkomst ondertekend. Je volgt vier weken de introductietraining bij HappyNurse om goed beslagen ten ijs te komen als je eigen bedrijf start.

Als je je aansluit bij de HappyNurse Formule, start je als zelfstandig ondernemer je eigen bedrijf op. Dat kan een uitzendbureau voor verpleegkundig personeel zijn of een wijkteam. Je maakt daarbij gebruik van het concept, de middelen en de werkwijzen van HappyNurse. In feite stap je op een rijdende trein omdat heel veel al voor je is geregeld en ontwikkeld en de naamsbekendheid er al is. Je kunt een vliegende start maken en van alles wat al ontwikkeld is gebruik maken, en daarmee committeer je je aan de werkwijze van de formules van HappyNurse. Vrijheid in gebondenheid zou je zeggen.

Om met een HappyNurse uitzendbureau of wijkteam te kunnen beginnen is een beperkte investering nodig van € 6.000. Daarvoor krijg je ook een uitgebreide aanvangstraining van een aantal weken waarin we je helpen om te starten met je nieuwe zorgbedrijf. Je moet er rekening mee houden dat je gedurende een beperkte aanvangsperiode nog geen inkomsten genereert. Volgens onze voorzichtige exploitatieprognoses kun je onder normale omstandigheden binnen een jaar je investeringen terugverdienen. In onze formule heb je nog kosten die gepaard gaan met je eigen vestiging en gebied maar heb je verder geen kosten voor systemen, verloning en facturering, marktonderzoek, juridische ondersteuning of trainingen, ook niet als je bedrijf op volle sterkte is. Wij zorgen voor alle ondersteunende processen zodat jij je op Nurses en je cliënten kunt richten en je eigen zorgbedrijf op kunt bouwen.

Als je met een uitzendbureau begint dan kun je dat vanuit huis beginnen. Je hoeft dus geen kosten te maken voor een werkplek. Dat mag wel, het is je eigen keuze, maar het hoeft niet. Je kunt volledig digitaal werken, je klanten bezoeken en kandidaten thuis of onderweg ontmoeten. Na je training van vier weken start je echt en dan ga je HappyNurse € 184 per week betalen aan een vaste vergoeding. Daarvoor ben je helemaal ingeregeld in alle systemen en krijg je alle ondersteuning. Zodra je omzet gaat maken betaal je 30% over je bruto marge, het verschil tussen de verkoopprijs en de kosten van het personeel. Verder betaalt iedereen over de omzet in totaal nog 1,24% voor factoring. Dat wil zeggen dat de facturen aan klanten worden overgenomen door een factoringmaatschappij, die de betalingen van de klanten ook verzekert. Het is dus in feite een kredietverzekering. Tot slot heb je exploitatiekosten, zoals je auto, een telefoon, marketingmaterialen, wervingskosten en kantoormaterialen. We hebben alle inkomsten en alle kosten verwerkt in een exploitatiemodel waarin je precies kunt zien wat je te wachten staat. 

Geïnteresseerd geraakt in een gesprek met HappyNurse? Meld je aan voor een kennismaking!

Foto: Jon Tyson

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!