Hoe leuk plannen & organiseren kan zijn

Plannen en organiseren

Plannen en organiseren. Niet je kerntaak als zorgverlener, maar zonder een goede zorgplanning ga je snel vastlopen. Het belang van plannen en organiseren wordt door iedereen erkend, zelfs in de gezinssituatie met kinderen wordt er vrolijk op los gepland. Laten we dus ook het 'chillen' niet vergeten in te plannen!

In zorgteams of op de afdelingen wordt het vaak door een teamleider of afdelingshoofd gedaan. Soms wordt een collega binnen het team gevraagd onderdelen van de planning, bijvoorbeeld plannen en roosteren van het team over te nemen. ICT-oplossingen hebben het plannen en organiseren eenvoudiger gemaakt en 'assisteren' om de planning 'rond te maken'. 

Aantrekkelijk

Als jij aanleg hebt om te plannen en je er misschien wel verder in wilt ontwikkelen, zijn er aantrekkelijke mogelijkheden om te 'switchen'. Bijvoorbeeld naar de functie verpleegkundige geplande zorg bij de RAVU in Midden-Nederland.

In deze fulltime- of parttime functie is er geen sprake van onregelmatige werktijden of van cliëntgebonden fysieke belastingen. Het gaat om een coördinerende functie in een nieuwe organisatie die een belangrijk doel dient: het plannen van het ambulancevervoer van patiënten in de regio. Ook biedt deze positie mogelijkheden door te groeien naar de functie van Teamleider of naar verpleegkundig centralist. In het huidige team werken junior én senior verpleegkundigen succesvol samen. De huidige medewerkers komen vanuit alle branches binnen de zorg. Hoofdzaak: je vindt het leuk om te plannen en organiseren.

Wat ga je doen?

Op de meldkamer ambulancezorg ben jij het eerste aanspreekpunt voor zorgprofessionals die geplande zorg aanvragen voor hun patiënten. Je krijgt hier aanvragen voor ambulancevervoer vanuit alle hoeken van de zorg. Met jouw kennis van ziektebeelden weet jij deze te prioriteren en zorg je voor de inzet van de juiste ambulance op het juiste tijdstip. Hiervoor maak je gebruik van een digitaal planbord. Jouw directe collega’s zijn zorgprofessionals die verantwoordelijk zijn voor de triage en afhandeling van acute zorgvragen. In de toekomst worden je werkzaamheden mogelijk uitgebreid door een multidisciplinaire samenwerking in het nieuw op te richten zorgcoördinatiecentrum Midden Nederland.

Lees hier de vacature “Verpleegkundige geplande zorg op de meldkamer”.

Lees hier de vacature “Zorgbemiddelaar tijdelijk verblijf”.

Beide functies kunnen onder omstandigheden worden gecombineerd en in deeltijd worden uitgeoefend. Ook zijn er groeimogelijkheden om door te stromen, bijvoorbeeld naar de functie van verpleegkundig centralist.

Kortom, ook in de zorg- en hulpverlening zijn er mogelijkheden om je prachtige vak als verpleegkundige te blijven uitoefenen, waarbij je minder fysiek werkt en daarnaast als senior professional kan doorgroeien.

Neem contact op met RAVU voor nadere informatie.

SOLLICITEER DIRECT

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!