Fototentoonstelling: De happy momenten in de zorg

Inge Wissenburg kinderverpleegkundige bij Ikazia ziekenhuis in Rotterdam.

In de zorg werk je met hart en ziel. Mensen helpen staat voorop, maar wat zorgt nu echt voor je werkgeluk? Zorgfotograaf Frank Muller maakte er een foto-expositie van, waarin hij de geluksmomenten van twaalf verschillende zorgprofessionals heeft vastgelegd. De expositie is vanaf donderdag 10 oktober te zien.

Er is vaak aandacht voor negatieve aspecten van de zorg. Maar volgens de organisatie is er ook veel moois, waar te weinig aandacht voor is. HappyNurse heeft verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland opgeroepen om hun persoonlijke geluksmomenten in de zorg te delen. Uit deze inzendingen zijn twaalf zorgprofessionals, waarvan één werkzaam bij HappyNurse, uitgekozen voor een fotoshoot met fotograaf Frank Muller. Muller was voorheen werkzaam in de zorg en hij is nu gespecialiseerd in zorgfotografie.

Ontroerende geluksmomenten

Een van de geëxposeerde zorgprofessionals is kinderverpleegkundige bij Ikazia Ziekenhuis, Inge Wissenburg uit Rotterdam. Ze werkt op de neonatologie afdeling. Inge licht haar geluksmoment toe: “Nieuw leven is elke keer weer een wonder. Een te vroeg geboren baby vergt veel zorg, ze zijn meestal heel klein en kwetsbaar. Als de groei goed gaat kan ik steeds meer zorg overdragen aan de ouders. Het mooiste moment is als ouders hun kleine wonder voor het eerst mogen vasthouden. Ze zijn dan zo gelukkig! Het is altijd fijn als de baby’tjes met hun ouders naar huis mogen. Daar doe ik met hart en ziel mijn werk voor.”

Werkgeluk in de zorg etaleren

HappyNurse voorziet voor zichzelf een belangrijke rol in het etaleren van werkgeluk in de zorg. Meer aandacht voor de positieve aspecten van werken in de zorg is een belangrijke visie van de organisatie. Marijke Horstink, oprichter en algemeen directeur van HappyNurse: “De zorg is vaak negatief in het nieuws en daardoor vergeten veel mensen hoe het écht is om elke dag voor mensen te zorgen. Want er gebeurt ook zoveel moois. Met deze fototentoonstelling willen we daarom de aandacht vragen voor de happy momenten in de zorg.”

De foto’s zijn vanaf 10 oktober een maand lang te bezichtigen in het WTC in Den Haag, daarna zal de expositie rondreizen langs Nederlandse zorginstellingen.

Foto: Frank Muller

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!