Een eigen boek schrijven naast het werk als verpleegkundige

Als kind hield ik al van schrijven. Op een laptop (ja, nog zonder internet) schreef ik verhalen die over van alles konden gaan. Na school sprak ik niet af met vriendinnetjes, omdat ik weer een verhaaltje in mijn hoofd had. Nu als volwassene is dat niet anders. Ik kan me op papier goed uiten en schrijf hierom nog steeds erg graag. Voorheen waren dit met name gedichten of blogs, tot ik bedacht om een boek te gaan schrijven.

Als je van schrijven houdt dan is een eigen boek natuurlijk de ultieme wens. Het klinkt alleen zo groot en zo ver weg dat je de stap daartoe vaak niet wil of durft te zetten. Dat was bij mij niet anders. Tot ik dacht: ‘Wat als ik het wel doe?’ Ideeën had ik altijd wel, ik hoefde ze alleen maar uit te werken.

Dus zo gezegd zo gedaan, op een zondag middag besloot ik om te beginnen aan een boek. Vanuit mijn werk als verpleegkundige heb ik een overschot aan inspiratie. Op een regenachtige dag ging ik met een kop stomende thee naast mijn laptop aan de slag. Ik besloot dat mijn eerste boek dicht bij mezelf moest blijven. Op deze manier hoefde ik ook weinig onderzoek te doen. Ik begon met schrijven over het fictieve personage Mirjam, de verpleegkundige.

Ik combineerde het schrijven van het boek met een fulltime baan én een studie. Je kan je dus wel voorstellen dat het zeker geen snel proces was. Op vrije zaterdagen ging ik er een uurtje aan zitten, om er soms achter te komen dat ik even geen inspiratie had. Dan legde ik het weer weg.

Andere dagen kon ik zo een paar uur achter elkaar doorschrijven en leken mijn vingers een eigen leven te leiden op het toetsenbord, heerlijk! Ik zat echt in mijn verhaal en begon mijn zelfbedachte personages steeds beter te leren kennen. Al met al was het een langzaam, maar heel leuk proces.

In het begin was het ook een beetje mijn eigen geheimpje. Mensen wisten wel dat ik wat aan het schrijven was, maar de inhoud van het verhaal was lekker van mij alleen. Tot het verhaal op een gegeven moment af was. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en het op te sturen naar een moderne uitgeverij. Met als motto: niet geschoten is altijd mis.

Even later kreeg ik bericht, ze zagen er wel iets in en wilden het boek uitgeven. Nu is dus het moment dat ik mijn verhaal deel met de wereld. Heel leuk, maar ook heel spannend. Hoe meer mensen het lezen, hoe meer verschillende meningen er zullen zijn. En natuurlijk zullen er ook mensen zijn die het minder interessant vinden.

Maar dat neemt mijn trotse gevoel niet weg. Ik heb een boek in de kast staan met mijn eigen naam er op! Dus, als je iets wil: ga er dan gewoon voor! Waag die sprong in het diepe. Wat is het ergste dat er kan gebeuren?

Winnen!

Jij maakt kans op het spannende boek van Merel: 'De Bittere Pil! We geven graag een aantal boeken weg. Wil jij een van deze gelukkige winnaars zijn? Volg ons dan op Instagram en like deze post! Benieuwd waar het verhaal over gaat? Dat lees je hieronder:

Verpleegkundige Mirjam maakt een moeilijke tijd door. Het is uit met haar ex, ze heeft op het moment geen vrienden en tot overmaat van ramp heeft ze een auto-ongeluk veroorzaakt. Totaal onverwachts staat het slachtoffer van het ongeluk op een zekere dag bij haar op de stoep en doet haar een oneerbaar voorstel. De komende periode van haar leven zal in het teken staan van chantage, diefstal maar ook van liefde en nieuw gevonden vriendschap. Zal ze haar hoofd boven water weten te houden in deze roerige tijd?

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!