De ZZPer NU in 2020 .....

De personeelsschaarste in de zorgsector is onverminderd groot: tegen ruim 100.000 vacatures staan “slechts” 30.000 actieve baanzoekers. De schaarste wordt vooral bestreden door meer opleidingsinspanningen door zorginstellingen, meer zij-instromers en de werving van nieuwe doelgroepen.

Veel zij-instromers komen uit administratief-secretariële functies of hebben in het verleden een zorggerelateerde opleiding gevolgd. 1 op de 8 zij-instromers heeft een migratieachtergrond. Ondanks de tekorten zijn er nog steeds voldoende zorgverleners die graag meer uren willen werken: bijna 15.000. Onder de bijna half miljoen zorgverleners (MBO/HBO) in Nederland zijn er intussen ruim 41.000 ZZPers - een steeds belangrijkere doelgroep die niet meer weg te denken is. 

41.000 ZZPers: Wie zijn ze?

Qua opleidingsniveau hebben 2 van de 3 ZZPers een HBO-achtergrond, 20% MBO-V en 13% heeft een afgesloten MBO-3 opleiding.  Deze groep groeit met zo’n 10% per jaar. Zorgprofessionals worden steeds bewuster van hun “waarde” en kiezen bewust voor het ZZP-schap om op deze manier het maximale voor henzelf eruit te halen.

Zorgorganisaties investeren met wisselend succes in het behoud van vaste medewerkers. Zorgprofessionals nemen, zoals ook in andere sectoren op de arbeidsmarkt, steeds meer de eigen regie in handen en kiezen bewust voor het ondernemerschap.

Geen geldwolven

Betekenisvol werk, gewaardeerd worden en een goed uurtarief zijn de belangrijkste motieven voor de ZZPers. Bij het accepteren van een opdracht letten ZZPers vooral op de duidelijkheid over het aantal uren, de inhoud van de opdracht en de duidelijkheid over het uurtarief. De ZZPer is zeker geen “geldwolf”: juist zachte elementen zoals werkplezier, professionele ruimte en flexibiliteit gaan vóór het uurtarief. Overigens, gemiddeld bedraagt het uurtarief ca. € 40,- euro per uur en de gemiddelde omzet ca. € 40.000,- per jaar per ZZPer. Vergeleken met de vaste medewerkers is de ZZPer in de zorg echt geen dure professional.

Opkomst van het platform

Bemiddelaars, de zogenaamde “brokers” van ZZPers bieden vaak directe passende opdrachten tegen een goed tarief en voorzien daarmee in een groeiende behoefte. Steeds vaker maken bemiddelaars gebruik van een platform om geïnteresseerde ZZPers in te schrijven, te matchen en de administratieve processen te ondersteunen: het is er een stuk eenvoudiger en een stuk sneller op geworden..

De uitgaven aan ZZPers inclusief ander personeel niet in loondienst stegen in de zorg in de afgelopen drie jaar met maar liefst 49% naar € 2,7 miljard: de ZZPer is een vast waarde geworden. Daarbij groeit het aandeel van ZZPers duidelijk sneller dan het aandeel van de detacheringsbureaus.

KIWA

Is een keurmerk voor ZZPers in de zorg. Een aantal partijen zoals de zorgverzekeraars stellen deelname aan het keurmerk verplicht. Voor cliënten is het een belangrijk hulpmiddel om een goede en veilige keuze te maken uit het aanbod van ZZPers. Lees hier voor meer informatie.

Zinzerzorg

Het nieuwe ZZP platform Zinzerzorg.nl richt zich op zorgverleners in de VVT. Het platform is gratis en gericht op alle KIWA gecertificeerde ZZPers van niveau 2+/3/4/5. Je wordt automatisch op de hoogte gesteld van de nieuwste opdrachten via een app. De bemiddeling en de facturatie zijn gratis voor de ZZPer. De dienstverlening van Zinzerzorg breidt zich snel uit maar is voorlopig beperkt tot opdrachten in Limburg, Brabant en Zeeland.

Schrijf je HIER in op zinzerzorg.nl en ervaar de leuke passende opdrachten met goede tarieven.

Voor ZZPers Helpende Plus

Voor ZZPers Verzorgende IG

Voor ZZPers Verpleegkundige

Zinzer

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!