Dankjewel: het klinkt zo makkelijk, maar het betekent zó veel

In de nacht van oud & nieuw ligt er een patiënt op de afdeling die zijn leven lang zeven dagen per week heeft gewerkt op een partyboot, samen met zijn vrouw. Geld was er genoeg maar genieten heeft hij nooit gedaan. Toen hij stopte met werken en dat wel kon gaan doen, werd hij ziek...

Parkinson: een ziekte waarbij je niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk steeds verder aftakelt. Terwijl buiten iedereen het nieuwe jaar inluidt, doet hij nu geen oog dicht omdat hij, vertelt hij mij, overal zijn overleden broer ziet. Hij had hem door ruzie al jaren niet gezien en toen het moment daar was om het bij te leggen was het te laat.

De bel gaat en ik help hem met de toiletgang. Eenmaal terug in bed bedankt hij mij en vertelt hij mij wat een respect hij voor mijn werk heeft. Hij vindt het vreselijk dat hij nu zo afhankelijk is. Ik kan me er wat bij voorstellen, als ‘de zuster’ je zelfs moet helpen bij het afvegen van je billen. En eerlijk, dat is ook niet de favoriete klus van mijn job. Maar wat is het toch dankbaar werk als deze man je midden in de nacht bedankt omdat hij weer zo lekker in bed ligt. En nogmaals wordt het mij weer duidelijk. Je moet genieten van elk moment, zolang als het kan. Geld is maar geld. Waar het echt om gaat in het leven is geluk, liefde en gezondheid.

Sollicitatie formulier

Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: txt rtf html pdf doc docx odt.

Wil je gebruiken van deze NurseStation Deal?

Registreer je dan nu!